UiO - Det medisinske fakultet

Forskning i krig, konflikt og totalitære stater

Del

Hvordan og hvorfor forsker man i krig og under pågående konflikter? Er det mulig å forske i land med totalitære regimer? Kan journalister og forskere stole på informasjonen de får under slike forhold? Arrangementet er en del av Oslo Peace Days.

Morten Rostrup i arbeid for Leger Uten Grenser.
Foto: HARALD HENDEN, VG
Morten Rostrup i arbeid for Leger Uten Grenser. Foto: HARALD HENDEN, VG

Deltagerne trekker frem egen forsknings- og journalisterfaring fra konfliktområder og totalitære stater og forteller om utfordringer underveis og behovet for tilstedeværelse.

Flere av deltagerne har i tillegg til sin erfaring fra krig- og konfliktsoner jobbet i Nord-Korea som lege og forsker (Morten Rostrup), forsker (Espen Bjertness) og journalist (Bent Skjærstad).

Deltagere:
Karine Nordstrand og Veronica Alvarez fra Leger Uten Grenser, Morten Rostrup og Espen Bjertness fra Det medisinske fakultet og utenrikskorrespondent Bent Skjærstad fra TV2.

Media inviteres til å overvære seminaret og det er mulighet til å intervjue deltakerne i forkant eller etterpå.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Morten Rostrup i arbeid for Leger Uten Grenser.
Foto: HARALD HENDEN, VG
Morten Rostrup i arbeid for Leger Uten Grenser. Foto: HARALD HENDEN, VG
Last ned bilde
Karine Nordstrand og Veronica Alvarez fra Leger Uten Grenser, Morten Rostrup og Espen Bjertness fra Det medisinske fakultet i samtale.
Karine Nordstrand og Veronica Alvarez fra Leger Uten Grenser, Morten Rostrup og Espen Bjertness fra Det medisinske fakultet i samtale.
Last ned bilde

Lenker

Om UiO - Det medisinske fakultet

UiO - Det medisinske fakultet
UiO - Det medisinske fakultet
Klaus Torgårds vei 3
0372 Oslo

22 84 53 00http://www.med.uio.no

Arrangeres av Det medisinske fakultet, Leger Uten Grenser og Oslo Peace Days.

Om Oslo Peace Days
Oslo kommune, Nobels Fredssenter, Det Norske Nobelinstitutt, Institutt for fredsforskning (PRIO) og Universitetet i Oslo arrangerer Oslo Peace Days hvert år i desember.

Følg pressemeldinger fra UiO - Det medisinske fakultet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det medisinske fakultet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiO - Det medisinske fakultet

Selvmord under og etter kontakt med spesialisthelsetjenester for psykisk helse og rus25.10.2021 10:38:21 CEST | Pressemelding

Nesten halvparten av alle selvmord i Norge skjer blant personer som har hatt kontakt med spesialisthelsetjenester for psykisk helse og rus siste år før de døde. Nå lanseres den første nasjonale rapporten som kombinerer kliniske data fra helseforetakene i Norge med registerdata for personer som har dødd i selvmord innen ett år etter kontakt med psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling. Funnene viser tydelig at mange av de som dør i selvmord under og etter kontakt med disse tjenestene ikke bare har alvorlige tilstander, men også omfattende psykososiale belastninger og opphoping av ulike risikofaktorer.

Ti år etter 22. juli: Frivillige hjelpere var mer sårbare enn profesjonelt innsatspersonell20.7.2021 11:54:44 CEST | Pressemelding

Hvordan gikk det egentlig med de som bidro til hjelpearbeidet under og etter terrorhandlingene 22. juli 2011? De var profesjonelt innsatspersonell fra helse, brann og politi, men også naboer til Utøya og tilfeldig forbipasserende som ikke hadde erfaring med å bidra i krisesituasjoner. Professor ved Institutt for klinisk medisin ved Universitetet i Oslo Trond Heir er en av forskerne bak en studie på hvordan det gikk med de som bidro.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom