Forskning i krig, konflikt og totalitære stater
Hvordan og hvorfor forsker man i krig og under pågående konflikter? Er det mulig å forske i land med totalitære regimer? Kan journalister og forskere stole på informasjonen de får under slike forhold? Arrangementet er en del av Oslo Peace Days.

Deltagerne trekker frem egen forsknings- og journalisterfaring fra konfliktområder og totalitære stater og forteller om utfordringer underveis og behovet for tilstedeværelse.
Flere av deltagerne har i tillegg til sin erfaring fra krig- og konfliktsoner jobbet i Nord-Korea som lege og forsker (Morten Rostrup), forsker (Espen Bjertness) og journalist (Bent Skjærstad).
Deltagere:
Karine Nordstrand og Veronica Alvarez fra Leger Uten Grenser, Morten Rostrup og Espen Bjertness fra Det medisinske fakultet og utenrikskorrespondent Bent Skjærstad fra TV2.
Media inviteres til å overvære seminaret og det er mulighet til å intervjue deltakerne i forkant eller etterpå.
Nøkkelord
Kontakter
Hanne BjerknesKommunikasjonsrådgiver ved MED-fakultetet. Innovasjon og forskning.
Tel:+47 986 09 171hanne.bjerknes@medisin.uio.noBilder


Lenker
Om UiO - Det medisinske fakultet
Arrangeres av Det medisinske fakultet, Leger Uten Grenser og Oslo Peace Days.
Om Oslo Peace Days
Oslo kommune, Nobels Fredssenter, Det Norske Nobelinstitutt, Institutt for fredsforskning (PRIO) og Universitetet i Oslo arrangerer Oslo Peace Days hvert år i desember.
Følg pressemeldinger fra UiO - Det medisinske fakultet
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det medisinske fakultet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra UiO - Det medisinske fakultet
Høy risiko for å dø etter løslatelse fra fengsel7.7.2022 13:30:45 CEST | Pressemelding
Hvilket sikkerhetsnivå den innsatte har sonet på, påvirker risikoen for å dø etter løslatelse. Flere forebyggende tiltak i fengsler kan bidra til å minske risikoen, mener forskere bak en ny studie.
700 helseøkonomer til Oslo17.6.2022 13:27:56 CEST | Pressemelding
Bærekraftige velferdssystem er tema for den europeisk helseøkonomikonferanse som arrangeres i Oslo 5.-8.juli. 90 prosent av deltakerne er internasjonale.
Du er faktisk en mattenerd3.5.2022 14:21:35 CEST | Pressemelding
Synes du det er imponerende når NASA beregner en raketts bane med tid og fart? Hjernen din har en «nerdesentral» som gjør enda mer kompliserte beregninger, viser en ny studie.
Ny kunnskap om selvmord under og etter behandling i psykisk helsevern for barn og ungdom: Rapport fra Nasjonalt kartleggingssystem for selvmord i psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling21.3.2022 12:19:21 CET | Pressemelding
Selvmord er en av de vanligste dødsårsakene blant barn og unge, og unge med psykiske lidelser utgjør en høyrisikogruppe for selvmord. Nå lanseres den første nasjonale registerstudien som viser omfanget av alle selvmord under og innen ett år etter kontakt med psykisk helsevern for barn og unge (PHV-BU) i perioden 2008 til 2018. Funnene viser at det i snitt skjer 6-7 selvmord årlig blant barn og unge som har hatt kontakt med PHV-BU siste år, noe som tilsvarer 23 % av alle selvmordene i aldersgruppen 10-19 år. Bedre og mer systematisk utredning og diagnostikk fremstår som et klart forbedringspotensial i behandlingen av pasienter i PHV-BU, da en svært høy andel var uten diagnose eller diagnostisert med uspesifikke tilstander.
Storsatsning på hjerteforskning1.3.2022 13:13:29 CET | Pressemelding
Nytt K.G. Jebsen-senter for hjertemarkører ved UiO skal forske på årsaker, forebygging og behandling av hjerteskade og hjertesvikt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom