Norsk Osteopatforbund

Forsker på sammenhengen mellom langvarige smerter og arbeidsledighet

Del

Osteopat Pål Andre Amundsen er PhD-student i et omfattende prosjekt som ser på sammenhengen mellom langvarige smerter og arbeidsledighet.

Foto: Pål Andre Amundsen
Foto: Pål Andre Amundsen

Alt for mange i Norge faller utenfor arbeidslivet grunnet smerter med opphav i muskel- og skjelettsystemet. Dette koster samfunnet enormt med penger, men det viktigste er hvordan dette påvirker livskvaliteten til de som rammes.

Utvikler nye metoder

Pål Andre og forskningsgruppen vil derfor undersøke om et program med arbeidsutplassering sammen med tilpasset oppfølging av en terapeut kan hjelpe disse personene tilbake i arbeid. Mer kunnskap om hvilken påvirkning det har å være utenfor arbeid med smerte vil gi forskningsgruppen innsikt til å utvikle metoder for fremtidig håndtering av denne pasientgruppen.

Dette prosjektet er et samarbeid mellom Høyskolen Kristiania, OsloMet, Warwick Unversity, Manpower og Rådet for Muskelskjeletthelse.

Givende og viktig arbeid

– Dette er et stort prosjekt med mange dyktige folk, og det er givende å potensielt kunne hjelpe pasienter som havner utenfor arbeid, sier Pål Andre Amundsen.

Du kan lese mer om prosjektet på kristiania.no

Kontakter

Bilder

Foto: Pål Andre Amundsen
Foto: Pål Andre Amundsen
Last ned bilde

Om Norsk Osteopatforbund

Norsk Osteopatforbund
Norsk Osteopatforbund
Orkdalsveien 67
7300 Orkanger

Norsk Osteopatforbund arbeider for å sikre våre medlemmers faglige og politiske interesser. Vi jobber for å styrke osteopatiens posisjon i Norge og internasjonalt, gjennom høy faglig- og yrkesetisk standard. Vi skal utover dette fremme kvalitet i osteopatiutdanningen, samt utvikle faget slik at vi til enhver tid fremmer god folkehelse, og dermed bidra til å løse befolkningens muskel- og skjelettlidelser. Osteopater er autorisert helsepersonell. 

Følg pressemeldinger fra Norsk Osteopatforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Osteopatforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Osteopatforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom