Sony Music Norway

Førjulsgave fra Christel Alsos

Del

Fredag 20. november slipper Christel Alsos «I den kalde vinter», en samling kjente og kjære julesanger og den første delen av en innspilling fra fjorårets julekonsert i Oslo Konserthus. Del to kommer julen 2021.

I den kalde vinter - artwork
I den kalde vinter - artwork

Alle har vi førjulstradisjoner og for mange er julemusikk en del av dem. For de fleste av oss blir ikke førjulstiden, eller julen, i år helt som den pleier. Christel Alsos er ikke alene om å ha måttet avlyse mange konserter, selv om hun fortsatt håper å få spille i en liten håndfull byer. 
Som plaster på såret for alle som går glipp av et besøk slipper hun en samling låter innspilt under fjorårets julekonsert i Oslo Konserthus. Førjulen i fjor var noen annet enn i år. Christel var midt i en omfattende juleturné og svært sliten av all reisingen før konserten hun visste skulle spilles inn. 

«Jeg skjønte ikke helt hvor jeg skulle finne krefter til å gjennomføre, jeg la meg til og med til å sove backstage før lydprøvene. Men så skjedde det magiske som av og til skjer når man minst venter det, at det ble en helt overveldende fin kveld i møte med den energien en fullsatt sal gir, og i samspillet man skaper der sammen. En luksus da, og nesten helt utenkelig nå et år etter. Jeg er så glad akkurat den konserten ble foreviget.»

Både kvelden og spillestedet var spesielt for Christel.
«Fra jeg som 19-åring første gang besøkte Oslo Konserthus som publikum drømte jeg om en dag å stå på scenen der selv. Og det er virkelig en drøm som går i oppfyllelse hver gang jeg får synge i den ærverdige og majestetiske salen.»

Opptaket slippes ikke i sin helhet nå, men er delt i to deler, og låtene som blir tilgjengelig i år er et utvalg Christel gjorde for at det skal kunne spilles i ett som en liten helhet. «I den kalde vinter» inneholder, i tillegg til tittelsporet, kjente og kjære julesanger som «Det kimer nå til julefest», «Det hev ei rose sprunge», «Joy To The World», «Hellige natt – O helga natt», «Deilig er jorden» og – naturligvis – «Nordnorsk julesalme».  
«Jeg håper det oppleves som en liten juleverden som gir julestemning og juleglede» sier Christel.

For dette er en samling sanger som betyr noe spesielt for svært mange.
«Å spille konserter hver dag gjennom de mørkeste dagene av året, med reising i storm og sludd, og å trekke seg tilbake til et kaldt hotellrom i stedet for sin egen lune stue kan gjøre meg ekstremt frynsete og sliten. Nesten så jeg revurderer livsvalget mitt. Men så kommer vi oss endelig på scenen, og blir møtt av varmen fra lyset og dem vi har reist for å se! Folk som har lyst til å høre oss spille disse låtene som vi har til felles, og som vi alle føler at vi eier. Da er det fullstendig verdt det, og julen kan bare komme, hver dag i hele desember! Jeg håper konsertene og sangene gir et avbrekk og pusterom, og selvsagt at folk kommer i julestemning.»

Og er det noe Christel vet litt om så er det nettopp julestemning.
«Jeg har et ganske barnlig forhold til julen, jeg vil ha snøkuler, kakao, familiefilmer og jeg tviholder på spenningen. At det skal være noe å glede seg til!»
Og er det et år hvor man har et behov for å kose oss så mye vi kan, og å holde fast på tradisjoner så er det vel nettopp i år?
«Å få pynte, kose oss, spise det vi alltid spiser og høre på det vi alltid hører på vil kanskje være til trøst og hjelp. Akkurat det med trøst er noe som er viktig for meg, noe jeg vil musikken min skal kunne være. Og det er kanskje derfor jeg liker julekonsertene så godt; det er trøst i disse låtene som beveger seg gjennom generasjoner, gjennom mange ledd av levd liv.»

Christel har en klar tanke om hva julen gjør med oss, hvilket perspektiv den gir.
«I julen stopper vi litt opp, ser oss selv i denne rekken. Sammen med familien eller en venn, med søsken eller kjærester, eller i savnet etter noen. Vi hører julesanger vi sang som barn, eller en salme som minner om mormor. Det er både fint og sårt. Julen er summen av livet i et heftig forstørrelsesglass.»

«I den kalde vinter» er en førjulsgave fra Christel Alsos og til alle som trenger litt trøst, noen gode minner og litt julestemning.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

I den kalde vinter - artwork
I den kalde vinter - artwork
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom