Parat

Forhandlingsløsning for vekterne

Del

Parat og NHO Service og Handel kom onsdag morgen til enighet i Vekteroverenskomsten for perioden 2022-2024. Parats forhandlingsleder, Lars Petter Larsen, sier vekterne får et oppgjør på 7 kroner timen og er i tillegg enige om å øke andelen heltidsansatte.

Larsen sier at det i dag er omtrent 40 prosent av vekterne i Norge som har en 100 prosent stilling.
– Parat har fått gjennomslag for et nytt bilag om heltidskultur i vaktbransjen. Dette vil styrke ansattes muligheter til å få hel stilling, eller utvidet dagens deltidsstilling, sier han.

Forhandlingslederen sier det også er enighet om endringer i beskrivelsen av funksjonstilleggene og mindre økning av satsene.
– Vi har økt satsene vaktleder og områdetillegg, men viktigere er at vi er enige om å nedsette et utvalg for å utrede selskapenes personlige tillegg og tjenestegrenstillegg, sier Larsen.

Parats forhandlingsleder sier årets oppgjør vil bidra til at en ytterligere bevegelse mot en gjennomsnittlig industriarbeiderlønn.
– Vekterne har ligget under 90 prosent av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn. Resultatet av streiken i 2020 og årets oppgjør bidrar til et løft og sammen med enighet om å styrke mulighetene for hele stillinger er vi på rett vei, sier Larsen.

Nøkkelord

Om Parat

Parat
Parat
Lakkegata 23
0187 Oslo

482 10 100http://www.parat.com

Følg pressemeldinger fra Parat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Parat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Parat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom