Icelandair

Foretrekker trygghet og opplevelser fremfor sol og varme: Island og Danmark er sommerens favorittreisemål

Del

Reiselysten har kanskje aldri vært større blant koronaslitne nordmenn, men i motsetning til tidligere år er ikke sol- og varmegaranti det viktigste. For årets sommerferie søker vi trygghet, og gode opplevelser.

Reynisdrangar
Reynisdrangar

En undersøkelse gjennomført av Pollstat på vegne av Icelandair, viser at nordmenns tradisjonelle solhunger i år viker for et reisemål som byr på trygghet og opplevelser. Flertallet av oss planlegger å tilbringe ferien i Norge, mens Island og Danmark peker seg ut som favoritter blant de som ønsker å reise. Undersøkelsen viser at henholdsvis 90 og 70 prosent av de spurte prioriterer koronasituasjonen hos reisemålet og muligheten for opplevelser i sitt valg av reisemål. 

Dubai og Storbritannia anses som minst trygge reisemål

Ifølge undersøkelsen er hovedgrunnene til at nordmenn stort sett ikke planlegger utenlandstur i sommer at de fleste vil vente til samfunnet er helt fritt for korona før de reiser igjen. Mange velger også å vente fordi koronarestriksjoner fører til mange begrensninger på reisemålet. 

Destinasjonene som anses som minst trygge å reise til er Dubai og Storbritannia, mens Danmark og Island er de stedene som vi anser det som tryggest å besøke. 28 prosent av deltakerne i undersøkelsen anser det som trygt å reise til Danmark, men nordmenn som vil reise til landet er foreløpig ikke unntatt fra karantenebestemmelsene, da Danmark fortsatt anses som et «rødt» område. 

Island på topp

Hele åtte av ti av deltakerne i undersøkelsen sier de har vurdert eller har lyst til å reise til Island. Landet åpnet nylig opp alle varme kilder og svømmebasseng igjen, og utelivet får holde oppe til kl. 23.00. 

– Vi synes det er hyggelig at nordmenn anser Island som et trygt reisemål og vi ønsker norske turister hjertelig velkommen. Vi har passasjerenes trygghet i fokus og gjør det vi kan for at reisen skal være så behagelig og koronasikker som mulig, sier Birna Ósk Einarsdóttir, salgsdirektør i Icelandair. 

Flyselskapet flyr tur-retur Norge-Reykjavik regelmessig i hele juli, og norske turister trenger ikke gå i karantene på Island – så fremt de er vaksinerte og kan fremlegge bevis på det. Island regnes nå også som "grønt" og det er det eneste landet, sammen med Malta, som myndighetene ikke fraråder å reise til. 

– Vi ser at norske turister ønsker å oppleve de «tradisjonelle» Islandske opplevelsene, som å bade i varme kilder eller se geysirene. Island har mye spennende å by på, og i år har vi også en aktiv vulkan som tiltrekker seg en del turister, sier Ósk Einarsdóttir.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Icelandair

Icelandair er det nasjonale flyselskapet på Island. Siden selskapet ble stiftet i 1937 har Icelandair stadig utvidet sitt rutenettverk ved å bruke den unike geografiske beliggenheten til Island, som knutepunkt mellom Europa og Nord-Amerika.
I 2019 fraktet Icelandair 4,7 millioner passasjerer til 42 destinasjoner i Europa og Nord-Amerika. Icelandair er en del av Icelandair Group, som også driver et regionalt flyselskap på Island, en luftfrakt- og logistikkvirksomhet, samt utleie av fly, konsulent- og reisetjenester. Icelandair Group er børsnotert på Nasdaq Island.