UiT Norges arktiske universitet

Foreslå kandidater til Mohn-prisen!

Del

Fristen for å foreslå kandidater til den internasjonale Mohnprisen nærmer seg. Prisen på to millioner kroner deles ut til fremragende forskning relatert til Arktis.

Mohnprisen deles ut annet hvert år og skal anerkjenne forskning relatert til Arktis. Fristen for nominasjoner til prisen som deles ut i 2022 er 31. juli 2021.

Prisen er på to millioner kroner og tildeles en person eller en forskergruppe som har publisert fremragende forskning knyttet til Arktis, som har en ledende posisjon internasjonalt innen sitt forskningsfelt, og som har frembragt banebrytende ny kunnskap om Arktis.
Prisen skal også bidra til å sette problemstillinger som er sentrale for den videre utviklingen i Arktis på den nasjonale og internasjonale dagsorden. 

Les mer om Mohn-prisen og hvordan nominere her

Mohnprisen er opprettet i samarbeid mellom Academia Borealis, Nord-Norges vitenskapsakademiTromsø forskningsstiftelse og UiT Norges arktiske universitet, og ble lansert i 2017 av daværende utenriksminister Børge Brende.

Prisen har hentet sitt navn fra Henrik Mohn, som i tillegg til å regnes som grunnleggeren av norsk meteorologi, utstyrte en rekke polarekspedisjoner (blant disse Nansens ferd med "Fram") med meteorologisk utstyr. Holm var også den første direktøren ved Meteorologisk institutt. 

Nominasjonsprosessen er åpen for alle. 

Navn på prisvinner vil bli kunngjort i oktober, og prisutdelingen vil finne sted under konferansen Arctic Frontiers i Tromsø 31. januar - 3. februar 2022. 

Tidligere prisvinnere er Dr. Eddy Carmack og teamet bak The Meaning of Ice (2018)
og Dr. Dorthe Dahl-Jensen (2020).

Nøkkelord

Kontakter

Mohnprisen
c/o UiT Norges arktiske universitet
Pb. 6050 Langnes
9037 Tromsø
info@mohnprisen.no

Om UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet
UiT Norges arktiske universitet
Hansine Hansens veg 18
9019 Tromsø

77 64 40 00https://uit.no/

UiT Norges arktiske universitet er det tredje største av Norges universiteter og verdens nordligste universitet. Med drøyt 17 000 studenter og rundt 3 700 ansatte er det Nord-Norges største forsknings- og utdanningsinstitusjon.

Følg pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiT Norges arktiske universitet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom