Opplysningskontoret for frukt og grønt

Folket har talt, blir ikke sommer uten

Del

Det er ingen tvil, nordmenn elsker norske jordbær. De er overlegne på smak og mange vil gå så langt som å si at det ikke blir sommer uten, forteller ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

Ikke bare er jordbær noe av det beste som finnes – de er også proppfulle av vitamin C og fiber, sier ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen i OFG.
Ikke bare er jordbær noe av det beste som finnes – de er også proppfulle av vitamin C og fiber, sier ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen i OFG.

­87 % av nordmenn synes smaken på norske jordbær er best og både unge og gamle gleder seg til å spise dem [1]. Hele 7 av 10 mener til og med at det ikke blir noen sommer uten norske jordbær [2]. Aller mest entusiastiske er de på Sørlandet og i Vestfold og Telemark. Der mener hele 8 av 10 at det ikke blir sommer uten.

Norske jordbær i butikkene

Produsentene av er fornøyde med værforholdene, det litt kjølige været gjør at bærene modnes i passe takt og høstes etter hvert. Det blir høstet stadig mer jordbær, mange finner jordbær i butikkene nå, men de store mengdene vil ikke komme før rundt månedsskiftet.

Gode grunner til å nyte årets bær

- Ikke bare er jordbær noe av det beste som finnes – de er også proppfulle av vitamin C og fiber, og gir lite kalorier! Vitamin C er viktig for et normalt immunforsvar og fiber gjør godt for fordøyelsen, forteller ernæringsrådgiveren.

Bruk jordbær på nye måter

Ikke bare er jordbærene gode som dessert og snacks. Hun oppfordrer også til å bruke jordbær i andre retter i tillegg til snacksen.

- Jordbær i salater er friskt og godt, og er en av mine favoritter nå i varmen. Med en frisk sommersalat med jordbær blir det lett halve tallerken med grønt til grillmaten og vel så det. Havregrøt toppet med friske norske jordbær er en uslåelig kombinasjon, perfekt sommerfrokost som metter. Jordbær med gresk yoghurt og en god müsli er perfekt til både frokost og til kveldskosen. Eller prøv en av disse tipsene:

Jordbærsalsa med vårløk og mango

Marinerte jordbær i balsamico

Jordbærsalat med ruccula

 

[1] Landsrepresentativ omnibusundersøkelse gjennomført av Norstat på bestilling fra Opplysningskontoret for frukt og grønt våren 2021.

[2] Landsrepresentativ omnibusundersøkelse gjennomført av Norstat på bestilling fra Opplysningskontoret for frukt og grønt våren 2022.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ikke bare er jordbær noe av det beste som finnes – de er også proppfulle av vitamin C og fiber, sier ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen i OFG.
Ikke bare er jordbær noe av det beste som finnes – de er også proppfulle av vitamin C og fiber, sier ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen i OFG.
Last ned bilde
Folket har talt; det blir ikke sommer uten norske jordbær.
Folket har talt; det blir ikke sommer uten norske jordbær.
Last ned bilde
Marinerte jordbær, enkel og raffinert dessert.
Marinerte jordbær, enkel og raffinert dessert.
Last ned bilde
Jordbærsalat med ruccula og fetaost
Jordbærsalat med ruccula og fetaost
Last ned bilde
Jordbærsalsa er det perfekte tilbehøret til sommermaten.
Jordbærsalsa er det perfekte tilbehøret til sommermaten.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom