Opplysningskontoret for frukt og grønt

Folk sør i landet griller mest

Del

En fersk omnibusundersøkelse gjennomført av Norstat på bestilling fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) viser at 1 av 3 nordmenn griller minst en gang i uken nå i grillsesongen, og det er folk sør i landet som griller aller mest.

Gode helsegevinster med mer grønt på grillen.
Gode helsegevinster med mer grønt på grillen.

- Folk elsker å grille og de som bor på østlands- og sørlandsområdet er de som griller oftest. Undersøkelsen viser at mange kan med fordel legge enda mer grønnsaker på grillen. Det som grilles aller mest er kjøtt, pølser og burgere og det som grilles minst er grønnsaker, fisk og frukt, sier ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

Grillede grønnsaker fremhever smak og saftighet

Å grille grønnsakene fremhever smaken og gjør dem ekstra saftige og gode. Grillede grønnsaker er med på å heve sommermåltidet. Det er lett å imponere med. Og det beste av alt: Det meste kan grilles - til og med desserten, fortsetter Sagen.

Gode helsegevinster med mer grønt på grillen

Sagen mener det er flere gode grunner til at grønnsaker på grillen er et godt valg.

- Griller du mye grønnsaker blir det mindre plass til det vi gjerne kan spise litt mindre av. Grillmåltidet kan fort bli noe av det mest næringsrike du lager i sommer, og da ser jeg ingen grunn til å ikke grille hver dag det er fint vær ute, sier hun og fortsetter;

- Det som derimot er gledelig er at hele 8 av 10 sier de oftest eller alltid spiser en salat til grillmåltidet, så grønnsakene kommer inn på et vis. Men husk grønnsaker på grillen også, det gir variasjon, gode smaker og matglede.

Derfor bør du spiser mer grønnsaker

Grønnsaker inneholder vitaminer, mineraler og godt med fiber, og det er godt kjent at det å spise mye frukt og grønt gir redusert risiko for hjerte og karsykdom og flere kreftformer. Fiber gjør at du holder deg mett til neste måltid og gjør godt for fordøyelsen. 

- For at vi skal spise nok gjennom dagen er en god huskeregel at halve tallerken bør være grønnsaker og frukt, og husk potetene tilhører «den andre halvdelen», avslutter ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

Se filmen Slik griller du grønnsaker.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Gode helsegevinster med mer grønt på grillen.
Gode helsegevinster med mer grønt på grillen.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom