Helse Sør-Øst RHF

Flertallet av de sykeste er ikke vaksinert

Del

Åtte prosent av befolkningen er ikke vaksinert mot covid-19. Likevel utgjør denne gruppen over halvparten av de sykeste koronapasientene på sykehusene i Helse Sør-Øst.

Foto: Akershus universitetssykehus
Foto: Akershus universitetssykehus

Av covid-19-innlagte pasienter på intensivavdelingene er det 56 prosent som ikke er vaksinert. Det viser oppdaterte tall fra sykehusene i Helse Sør-Øst.

– Det er et stort flertall av de sykeste med covid-19 som ikke er vaksinert, og det forteller oss at vaksinen beskytter godt mot alvorlig sykdom, sier viseadministrerende direktør i Helse Sør-Øst, Jan Frich.

For å redusere presset på sykehusene, mener han det er avgjørende at flere takker ja til tilbudet om vaksine.
– Den relativt lille gruppen uvaksinerte kan spille en avgjørende rolle for hvor raskt vi kommer oss ut av denne alvorlige situasjonen, sier Frich.

Han sier at vaksinerte også kan rammes av alvorlig sykdom, men at de som regel har underliggende sykdommer.

Frich opplyser at de alvorligste syke er i alle aldergrupper. Blant de innlagte covid-19-pasientene på intensivavdelingene er det 20 prosent som har svekket immunforsvar. Blant de sykeste er det 21 prosent som har tatt to doser vaksine, og bare 2,6 prosent som har mottatt tre doser.

– Det er nesten ingen som er friske og fullvaksinerte som utvikler alvorlig sykdom. Vi oppfordrer så mange som mulig til å vaksinere seg så fort som mulig og til å takke ja til oppfriskningsdose, sier Frich.

Bilder

Foto: Akershus universitetssykehus
Foto: Akershus universitetssykehus
Last ned bilde

Om Helse Sør-Øst RHF

Helse Sør-Øst RHF
Helse Sør-Øst RHF
Parkgata 36
2317 Hamar

62585500https://www.helse-sorost.no/

Helse Sør-Øst RHF (regionalt helseforetak) er er av fire regionale helseforetak i Norge og eier de 11 statlige helseforetakene i regionen.

Helse Sør-Øst RHF sørger for spesialisthelsetjenester til 2,9 millioner mennesker i fylkene Agder, Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark og Viken.  

Følg pressemeldinger fra Helse Sør-Øst RHF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Helse Sør-Øst RHF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Helse Sør-Øst RHF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom