Ving Norge

Flere velger tryggheten man får med en pakkereise

Del

Etter snart et år med koronavirus og nedstegning er det nå en økt optimisme for at det igjen kan bli mulig å reise på en utenlandsferie i 2021, og det merkes på bestillinger av årets sommerreiser. Usikkerheten rundt reise har også gjort pakkereiser mer relevant enn noensinne, da mange ønsker trygghet ved bestilling. Dette kommer frem av Vings reisepanel der 50 prosent svarer at de er ganske tilbøylige eller mer tilbøylig til å velge en pakkereise nå, enn de var for et år siden.

– Sist ukes bestillinger viser en økning i salget sammenlignet med hvordan det så ut for en måned siden. Flere kjenner nok på en reiseoptimisme, spesielt nå som vaksineringen er i gang, og vi er også sikre på at mange ønsker tryggheten som følger ved å bestille en pakkereise hos en reisearrangør. Det viser blant annet resultatene av undersøkelsen gjennomført blant Vings reisepanel. De mest populære destinasjonene for sommeren er Mallorca fulgt av Kreta, Rhodos, Kypros, og Gran Canaria, sier Marie-Anne Zachrisson, Country Manager for Ving Norge.

Undersøkelsen som ble gjennomført i desember 2020 har 4 711 respondenter og viser blant annet dette:

Er du mer eller mindre tilbøyelig til å bestille en pakkereise i dag sammenlignet med for ett år siden? (4 508 svar)

31 prosent svarer at de alltid bestiller pakkereiser

26 prosent sier at de er ganske tilbøyelige til å velge en pakkereise

24 prosent svarer at de er mer tilbøyelige til å velge en pakkereise

12 prosent sier at de ikke vet

6 prosent svarer at de ikke er interessert i en pakkereise

Hvordan kommer du til å bestille din neste utenlandsferie? (4 546 svar)

Nesten 69 prosent svarer at de ønsker å bestille hos en reisearrangør

14 prosent sier at de ikke vet

13,6 prosent bestiller reisen og bosted selv

3,5 prosent velger å kun bestille fly og arrangere resten av reisen selv

Hva er hovedårsaken til at du velger en reisearrangør? (3 104 svar)

Nærmere 30 prosent svarer at det oppleves trygt

23 prosent sier at de får god kvalitet og valuta for pengene

16 prosent svarer at de får hjelp av selskapets personell om noe skulle hende før eller under reisen

14 prosent svarer at de er beskyttet av pakkereiseloven

9 prosent svarer at de er beskyttet av Reisegarantifondet om selskapet skulle gå konkurs

Hvor viktig er det å reise på en utenlandsreise i ferien? (4 401 svar)

For nærmere 3 prosent (2,91) er det ikke så viktig å reise utenlands

Det er veldig viktig for nesten 50 prosent (49,56)

33 prosent svarte at det var viktig

15 prosent svarte at det var ganske viktig

Hvorfor er det viktig å reise utenlands i ferien? (3 829, maks 3 svarsalternativer) 

Topp 3:

  1. 25 prosent ville solsikre ferien sin
  2. 16 prosent ville ha opplevelser man ikke kan få hjemme
  3. Nærmere 13 prosent ville bo på hotell og nyte fasilitetene der

Nye sikkerhetsrutiner er innført

De siste månedene har Ving innført forbedrede rutiner og vilkår for kundene som bestiller en reise. Vings Safe Travel-pakke tar hånd om kunden før, under og etter reisen med blant annet forbedrede sikkerhetsrutiner på hotellene og på flyet, samt ekstra trygghet ved bestilling. Ving gir kundene anledning til å endre sin reise så mange ganger de ønsker frem til 30 dager innen avreise, samt en tilbakebetalingsgaranti på 7 dager om reisen skulle bli innstilt.

Om reisepanelet

Reisepanelet er et internettbasert, uavhengig og upolitisk panel som speiler meninger når det gjelder ferier, reiser og andre relaterte spørsmål. Undersøkelsen ble gjennomført i desember 2020 med 4 711 respondenter i Norge. Å være med i i Reisepanelet er frivillig og kostnadsfritt, og man kan når som helst melde seg ut. Utvalget er et såkalt bekvemmelighetsutvalg, og de som svarer velger selv å gjøre det via en nettundersøkelse.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Ving Norge

Ving Norge
Ving Norge
Dronning Eufemiasgate 16
0191 Oslo

915 08 888http://www.ving.no

Ving er Norges største reisearrangør med reiser til mer enn 170 reisemål i over 40 land. Ving arrangerer charterreiser, fleksible pakkereiser med rutefly, i tillegg til flybilletter og hotell for de som vil reise på egen hånd. Reisene selges via internett, telefon og i utvalgte reisebyråer over hele landet. 

Følg pressemeldinger fra Ving Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ving Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ving Norge

Ving inngår et treårig partnerskap med flyselskapet BRA/Braathens Regional Airlines16.6.2022 16:37:24 CEST | Pressemelding

Ving, Nordic Leisure Travel Group og flyselskapet BRA har signert en treårig partnerskapsavtale med oppstart i april 2023. Avtalen har en verdi på ca 2 milliarder kroner. Med partnerskapet har Ving muligheten til å vokse, spesielt på de regionale flyplassene og på lang sikt også lansere nye reisemål. Dette er to partnere med ambisiøse bærekraftsmål som nå sammen vil ta neste skritt i omstillingen av charterreiser, blant annet ved å tilby kjøp av biodrivstoff. Kundeopplevelsen vil bli harmonisert med det som Ving allerede tilbyr i sitt eget flyselskap Sunclass Airlines, som servering og salg om bord.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom