Virke

Flere velger sol og bad i høstferien

Del

37 prosent planlegger å ta høstferie i år, viser tall fra Virkes befolkningsundersøkelse. Av disse oppgir nærmere seks av ti at de planlegger å reise utenlands, og stadig flere oppgir sol og bad som formål for høstferien.

59 prosent oppgir at de skal utenlands på årets høstferie, og sol og bad oppgis som et av de viktigste formålene med årets høstferie, i tillegg til tid sammen med familie og venner. 34 prosent av de ferierende oppgir at sol og bad er formålet med ferien, noe som er en oppgang fra 31 prosent i fjor.

-Det kan virke som høstferien utpeker seg som et stadig klarere alternativ for utenlandsferie med sol og bad enn tidligere. Vi forskyver sommerfølelsen så langt inn i høsten som vi kan. For mange er dette også siste mulighet til å sikre seg en sol- og badeferie med familien før høsten og vinteren setter skikkelig inn, sier direktør i Virke Reise Utland, Sverre McSeveny-Åril. 

Ikke alle som tar høstferie skal på utenlandsreise. 23 prosent av de feriereisende oppgir at de vil tilbringe ferien på privat hytte i Norge.

­­-Hyttelivet holder stand, og mange ønsker seg rolige eller aktive dager ved hytta i Norge i frisk høstluft, sier direktør for Virke Reise Norge, Line Endresen Normann. 

Undersøkelsen ble gjennomført i mai i 2017 av Opinion for Virke.

 

Kontakter

Direktør for Virke Reise Utland, Sverre McSeveny-Åril, tlf. 917 68 366
Direktør for Virke Reise Norge, Line Endresen Normann, tlf. 930 93 739

Bilder

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen i Norge, og representerer over 24 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på dem som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom