Stiftelsen Norsk Mat

Flere korn- og bakevarer med Nyt Norge

Del

Per i dag ligger andelen med norsk matkorn mellom 55-65 %. - Vi har en ambisjon om 90 % norskandel, der økt andel av norsk mathvete vil være viktigst, sier Nina Sundqvist.

Samarbeidsavtalen ble signert av Nina Sundqvist, adm.dir i Stiftelsen Norsk Mat og Egil Olsvik som er leder for Partnerskapet for norsk matkorn og planteprotein.
Samarbeidsavtalen ble signert av Nina Sundqvist, adm.dir i Stiftelsen Norsk Mat og Egil Olsvik som er leder for Partnerskapet for norsk matkorn og planteprotein.

Partnerskapet for norsk matkorn og planteprotein og Stiftelsen Norsk Mat har signert en samarbeidsavtale med mål om en betydelig økning i antall korn- og bakeprodukter merket med Nyt Norge. Bransjesatsingen «Mer Nyt Norge på korn- og bakevarer» har som formål å koordinere innsatsen mellom korn- og bakebransjen, handelen og Stiftelsen Norsk Mat for å få et betydelig økt antall korn- og bakeprodukter merket med Nyt Norge.

Bransjesatsingen går over to kornsesonger - fra 1. juli 2022 til 1. juli 2024.

- Ambisjonen er få økt norskandel på matkorn fra dagens 55-65 % til 90 % norskandel, der økt norsk mathvete-andel vil være viktigst. For havre bør det være mulig å ha nær 100 % norsk andel, forteller Sundqvist.

Også for urkorn, som i dag har et forbruk på ca 10.000 tonn, og for planteproteiner fra erter, åkerbønner og havre er målsettingen en langt hørere norskandel.

- Både sortsutvikling, dyrkingsteknikk, tilgjengelig arealer og forbedrede industriprosesser tilsier at økt norskandel er mulig, sier Sundqvist.

Samarbeidsavtalen ble signert av Egil Olsvik som er leder for Partnerskapet for norsk matkorn og planteprotein og Nina Sundqvist, adm.dir i Stiftelsen Norsk Mat

Bilder

Samarbeidsavtalen ble signert av Nina Sundqvist, adm.dir i Stiftelsen Norsk Mat og Egil Olsvik som er leder for Partnerskapet for norsk matkorn og planteprotein.
Samarbeidsavtalen ble signert av Nina Sundqvist, adm.dir i Stiftelsen Norsk Mat og Egil Olsvik som er leder for Partnerskapet for norsk matkorn og planteprotein.
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom