OBOS

Flere borettslag får egne selvbetjente leiebiler

Del

OBOS og Avis utvider samarbeidet om selvbetjent bilutleie i borettslag.

Femårsavtalen som er signert gir brukerne selvbetjente, lokalt tilgjengelige og rimelige leiebiler. Via Avis-appen kan medlemmer i OBOS, leietakere og beboere i nye og eksisterende OBOS-nabolag leie og låse opp den bilen de trenger. Bilene skal stå utplassert der folk bor.

– Bilordningen er et viktig og fremtidsrettet miljøtiltak som både beboere, medlemmer og kunder vil nyte godt av. I OBOS er vi opptatt av å skape gode og bærekraftige nabolag, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Bilen du trenger, når du trenger den

Med Avis-appen kan du enkelt, raskt og rimelig bestille den bilen du trenger. Med umiddelbar tilgang via smarttelefonen, og med biler plassert rett utenfor døren, gir tjenesten brukerne friheten til å være bileier akkurat når det måtte passe. 

Tjenesten lanseres i august, med gradvis utrulling til syv borettslag og sameier i løpet av året. Avis og OBOS har allerede merket en stor interesse rundt tilbudet, og har intensjoner om å gjøre tjenesten tilgjengelig der etterspørselen melder seg.

− Vi kombinerer vår ekspertise på utvikling av bydeler med boliger og næringsbygg med Avis sin  spisskompetanse på logistikk og transportløsninger. Byer er en viktig faktor i miljøkampen. Bilordningen ser vi som et bidrag til Oslo som Europas miljøhovedstad i 2019. Tjenesten vil bidra til å redusere klimautslippene, sier Siraj.

Bilene som tilbys i ordningen i dag dekker forskjellige behov, og i Norge jobbes det målrettet for å etablere en bilflåte hvor flesteparten av bilene er elektriske.

– Privatbilen står i gjennomsnitt parkert 23 timer og 30 minutter i døgnet. Det betyr at de 30 minuttene bilen er i bruk, er veldige kostbare minutter. Den selvbetjente leiebiltjenesten vi nå lanserer bredt, vil gi brukerne tilgang til en ny bilflåte som er skreddersydd dagens behov. Løsningen er i tillegg rimelig og lokalt tilgjengelig, sier Ole Grønvold, Managing Director i Avis Budget Group Scandinavia.

Vellykket pilot

Fra desember 2016 til mai 2017 har Avis og OBOS testet ut en tilsvarende ordning på Romsås og i Kværnerbyen. Tilbakemeldingen fra brukerne er at ordningen oppfattes som både attraktiv og brukervennlig.

 – Med OBOS og deres 417 000 medlemmer på laget kan vi få til en raskere utrulling, noe som vil være med på å støtte oppunder Oslo kommunes grønne ambisjoner, sier Grønvold.

For mer informasjon om Avis selvbetjente billeietjeneste, besøk https://www.avis.no/avisnow

Nøkkelord

Kontakter

Pressekontakt Avis:
Ole Grønvold, Managing Director Scandinavia
Epost: ole.gronvold@racscandinavia.com Telefon: 90 99 00 81

Åge PettersenKommunikasjonsdirektør

Tel:908 58 441

Daniel Kjørberg SirajKonsernsjef i OBOS

Tel:913 82 777

Bilder

Om OBOS

OBOS
OBOS
PB 6666 St. Olavs plass
0129 Oslo

22 86 55 00http://www.obos.no

OBOS BBL er en medlemsorganisasjon med over 500 000 medlemmer. Siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet disse på en trygg måte.

Følg pressemeldinger fra OBOS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OBOS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra OBOS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom