Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Flere bør bytte mobilselskap

Del

Noen mobilleverandører tar seg godt betalt for abonnementet ditt. —Det er på tide at du bruker makten du har som forbruker, og bytter mobilabonnement.

Det sier Kenneth Olsen i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom). Han er fagsjef for marked og tjenester. 

—Analyse av mobilmarkedet viser at prisene på mobiltjenester fortsatt er for høye i Norge sammenlignet med våre naboland. Vi har blitt godt opplært til å bytte strømleverandør i det siste, og det er ingen grunn til å ikke ta et kritisk blikk på mobilavtalen din. 

Olsen påpeker at det er tusenvis av kroner å spare om man bytter fra dyreste til billigste abonnement.  

— Det å bytte mobilselskap er lettjente penger. Beregninger vi har gjort viser at en familie på fire årlig kan spare i overkant av 6000 kroner på 10 GB abonnement, og opptil 10 000 kroner på et abonnement som har fri bruk av data.

Analyser viser at alle mobilselskapene har god dekning, og det er derfor ikke et argument for å velge det ene selskapet fremfor det andre. Det har også blitt enklere å bytte mobilselskap.

— Bruk de godkjente sammenligningstjenestene tek.no eller mobiltelefoni.no så ser du enkelt hvor mye du sparer på å bytte. Nkom har også sørget for at winback ikke er lov lenger, så nå kan ikke selskapene mase på deg for å få deg tilbake, sier Kenneth Olsen i Nkom. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kenneth Olsen, fagsjef i avdeling for marked og tjenester i Nkom
Kenneth Olsen, fagsjef i avdeling for marked og tjenester i Nkom
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom