Handel og Kontor i Norge

Flere bedrifter i varehandelen kan bli rammet av streik lørdag

Del

HK i Norge tar ut rundt 1.800 medlemmer i streik fra lørdag morgen den 18. juni om vi ikke blir enige med NHO Service og Handel om vilkårene i Handelsoverenskomsten.

Christopher Beckham, Forbundsleder i HK Norge
Christopher Beckham, Forbundsleder i HK Norge

Meklingsfrist
Meklingen starter i dag torsdag 16. juni kl. 10.00. Hvis HK i Norge og NHO Service og Handel ikke blir enige innen fristens utløp midnatt natt til 18. juni, blir det streik fra arbeidstidens begynnelse lørdag 18. juni.


Hvilke bedrifter tas ut i en eventuell streik?
Hvis partene ikke kommer til enighet, går om lag 1.800 HK-medlemmer ut i streik lørdag morgen. Medlemmer i bedrifter som Ikea, Oda, Clas Ohlson, Felleskjøpet, Tools og Synsam vil legge ned arbeidet dersom partene ikke kommer til enighet. Oversikten over hvilke bedrifter som tas ut i første streikeuttak er publisert på HKs hjemmeside.

Årsaken til bruddet 13. mai 2022
De sentrale konfliktområdene er lagerbestemmelser, bestemmelser om arbeidstid, normalarbeidsdagen, og hvordan garantilønnen skal fordeles på satsene. I tillegg ville ikke NHO komme HK i møte på kravet om full lønn under sykdom og foreldrepermisjon.

 - HK var opptatt av å videreutvikle Handelsoverenskomsten for å møte morgendagens arbeidsliv. Men partene kunne ikke finne sammen på de store spørsmålene. Vi så derfor ingen annen utvei enn å bryte, uttalte forbundsleder Christopher Beckham etter at bruddet var et faktum.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Christopher Beckham, Forbundsleder i HK Norge
Christopher Beckham, Forbundsleder i HK Norge
Last ned bilde

Om Handel og Kontor i Norge

Handel og Kontor i Norge
Handel og Kontor i Norge
Torggata 12
0181 Oslo

+47 23 06 11 80http://www.hkinfo.no/

HK i Norge er en arbeidstakerorganisasjon for ansatte i privat sektor. Medlemmene våre jobber blant annet innen handel, luftfart, kontor, finans og servicevirksomhet. Med rundt 79.000 medlemmer er vi i dag LOs tredje største forbund. HK i Norge jobber for at medlemmene våre skal ha trygge arbeidsplasser og gode lønns- og arbeidsvilkår.

Følg pressemeldinger fra Handel og Kontor i Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Handel og Kontor i Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Handel og Kontor i Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom