Fagforbundet

Flatø blir ny daglig leder i Fagforbundet

Del

Lars Erik Flatø (55) er ansatt som ny daglig leder i Fagforbundet, Norges største fagforbund.

– Lars Erik Flatø er riktig mann for oss fordi han har så lang og brei ledererfaring, både fra administrative og politiske virksomheter. Han har ledet store og komplekse organisasjoner og har dessuten politisk erfaring fra alle nivåer. Vi gleder oss til å få ham med på laget, sier Mette Nord, leder av Fagforbundet.

Flatø er fra Gran på Hadeland og har lang erfaring fra sykehussektoren, hvor Fagforbundet har mange medlemmer. Han er i dag administrerende direktør på Modum bad i Vikersund i Buskerud. Gjennom flere år, og i flere perioder, har han vært øverste leder ved Lovisenberg diakonale sykehus i Oslo. Tidligere har han vært direktør for samfunnskontakt i arbeidsgiverorganisasjonen Spekter, og generalsekretær i Kirkens Bymisjon.

Lars Erik Flatø har dessuten brei politisk erfaring. Han var statssekretær og stabssjef ved statsministerens kontor i Jens Stoltenbergs rødgrønne regjering, og har også vært sekretariatsleder for Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Politisk har Flatø blant annet vært medlem av kommunestyret og formannskapet i Gran kommune for Arbeiderpartiet, bystyremedlem i Oslo og leder av AUF i Akershus.

– Fagforbundet er en stor og viktig aktør i norsk samfunnsliv, og jeg identifiserer meg sterkt med interessene til Fagforbundets medlemmer. Mange av dem er i tøffe jobber, med lav lønn og deltidsstillinger. Fagforbundets medlemmer har behov for å bli anerkjent for den viktige jobben de gjør for samfunnet, og fortjener arbeidsgivere som vil satse på å utvikle deres kompetanse. Framfor alt trenger de et sterkt fagforbund i ryggen, sier Flatø.

Fagforbundet har 360 ansatte, 18.000 tillitsvalgte og rundt 375 000 medlemmer over hele landet.

Det siste året har Thrine Skaga fungert som øverste administrative leder i Fagforbundet. Hun blir assisterende daglig leder når Lars Erik Flatø tiltrer som daglig leder 1. mars 2020.

Kontakter

Om Fagforbundet

Fagforbundet
Fagforbundet
Keysersgate 15
0165 Oslo

23 06 40 00http://www.fagforbundet.no/

Fagforbundet er LOs største forbund, med over 390 000 medlemmer. Vår hovedoppgave er å sikre medlemmene gode og trygge lønns- og arbeidsvilkår. Som landets største arbeidstakerorganisasjon har vi også tyngde og politisk gjennomslagskraft til å styrke og videreutvikle velferdsstaten

Følg saker fra Fagforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fagforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fagforbundet

Åpning av barnehager forutsetter tett samarbeid og tillit til de ansatte15.4.2020 16:22:42 CESTPressemelding

– Trygge ansatte vil gi en god start. Det er viktig at kommuner og barnehageeiere lytter til sine ansatte, gir de gode forutsetninger og nok tid til å skape trygghet for sin egen arbeidssituasjon og ikke minst for barna som kommer tilbake, sier Fagforbundets leder Mette Nord. Fagforbundet har over 390 000 medlemmer og er den største arbeidstakerorganisasjon i barnehagesektoren. Nord mener at hvis de ansatte gis tillit så vil de finne forsvarlige måter å utvide barnehagetilbudet på framover.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom