Fjordkraft

Fjordkraft lanserer trygg og enkel hjemmelading

Del

60–70 prosent av dem som kjører ladbar bil i Norge utsetter seg for risiko ved å lade i en vanlig stikkontakt. Nå tilbyr Fjordkraft godkjente hjemmeladere som kan betales rentefritt over strømregningen.

Med en godkjent hjemmelader lader du trygt og enkelt.
Med en godkjent hjemmelader lader du trygt og enkelt.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og -beredskap (DSB) anbefaler eiere av elbiler eller ladbare hybrider å anskaffe en godkjent vegglader til lading hjemme. Det er ikke tillatt å bruke en vanlig stikkontakt til regelmessig lading fordi disse er utsatt for overbelastning og jordfeil.

DSB erfarer ofte varmgang og smelteskader ved tilsyn, noe som igjen medfører stor risiko for brann. Likevel viser undersøkelser at 60–70 prosent av el- og hybridbileiere regelmessig lader bilen i en vanlig stikkontakt.

Det ønsker Fjordkraft å gjøre noe med.

Naturlig satsing for Fjordkraft

Fjordkraft er allerede den foretrukne strømleverandøren blant norske elbileiere, og hver femte Fjordkraft-kunde kjører elbil.1 Fjordkraft har dessuten overtatt driften av ladestasjoner.no, som tilbyr et landsdekkende ladekart og informasjon om elbil-lading.

– Å tilby hjemmeladere er dermed et naturlig steg for Fjordkraft. Ettersom en slik anskaffelse utgjør en betydelig enkeltutgift, tilbyr vi kundene å betale hjemmeladeren over strømregningen i 36 måneder. Vi ønsker å gjøre det enklere for kunden, forteller Jon Vaag Eikeland, kommunikasjonsrådgiver i Fjordkraft.

Avbetalingen er rentefri.

Behovet for hjemmeladere øker

Fjordkrafts hjemmelader-lansering ønskes velkommen av Tryg Forsikring.

– Det er positivt at det nå kommer løsninger som skaper trygghet for kundene knyttet til lading av elbiler, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring.

Tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) viser at de tretten mest solgte bilene i 2017 var elbiler eller hybrider. Først på fjortende plass finner man den første fossilbilen. Av de tretten mest solgte bilene er det ni ladbare biler, altså elbiler eller plug-in hybrider.

Behovet for hjemmeladere er dermed økende, og DSB tror hjemmelading vil være den mest vanlige ladeløsningen i overskuelig fremtid.

– Markedet for elbiler øker stadig, og vi ser at det kan skape uheldige og potensielt brannfarlige situasjoner når det lades fra gamle kontakter. Det er også risikabelt å bruke skjøteledninger som ikke er ment for utvendig bruk, sier Irgens.

Landsdekkende distribusjon

Ladestasjonene leveres av DEFA, Norges ledende leverandør av ladestasjoner og infrastruktur til el- og hybridbiler. DEFA kjøpte Salto ladestsasjoner i april 2017.

Fjordkraft tilbyr hjemmeladere til kunder i hele Norge.

For mer informasjon om trygg og enkel hjemmelading fra Fjordkraft, besøk: https://www.fjordkraft.no/hjemmelader

1 «Kartlegging av elbilister», utført at KANTAR TNS for Fjordkraft, april 2017. Telefonintervju med 200 elbileiere, trukket fra et landsrepresentativt utvalg av elbileiere. Feilmargin: +/-6,9 prosentpoeng.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Med en godkjent hjemmelader lader du trygt og enkelt.
Med en godkjent hjemmelader lader du trygt og enkelt.
Last ned bilde
Laderen som kobles i en vanlig stikkontakt er i utgangspunktet ment som en nødlader. Foto: Rebekka Davidsen
Laderen som kobles i en vanlig stikkontakt er i utgangspunktet ment som en nødlader. Foto: Rebekka Davidsen
Last ned bilde
Fjordkraft samarbeider med DEFA som har kjøpt opp Salto ladestasjoner. Foto: Rebekka Davidsen
Fjordkraft samarbeider med DEFA som har kjøpt opp Salto ladestasjoner. Foto: Rebekka Davidsen
Last ned bilde

Om Fjordkraft

Fjordkraft
Folke Bernadottesvei 38
5147 Bergen

23006100http://www.fjordkraft.no
Fjordkraft leverer strøm til privatkunder og bedrifter over hele Norge. 1,8 millioner mennesker har Fjordkraft i stikkontakten, fordelt på cirka 900 000 strømleveranser. Det gjør Fjordkraft til det største sluttbrukerselskapet i strømmarkedet. Fjordkraft er også Norges største leverandør av mobiltelefoni uten eget nett og tilbyr solceller og hjemmeladere for elbil.

Fjordkraft-konsernet har kontorer i Sandefjord, Trondheim, Oslo, Stavanger og på Sortland, Vinstra, Hamar og Kongsvinger. Hovedkontoret ligger i Bergen. I 2019 omsatte Fjordkraft-konsernet for 7,1 milliarder kroner.


Fjordkraft Holding ASA (Fjordkraft) ble børsnotert 21. mars 2018. Fjordkraft ble tildelt FNs klimatiltakspris i 2018.

Følg saker fra Fjordkraft

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fjordkraft på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fjordkraft

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom