Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeriministeren vil legge til rette for mer mesopelagisk fiske

Del

Nærings- og fiskeridepartementet har besluttet å åpne for å gi tillatelser til prøvefiske etter mesopelagiske fiskearter med varighet på inntil 10 år om gangen. I dag gis prøvetillatelser med ett års varighet.

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.
Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.

Mesopelagiske fiskearter som lysprikkfisker og lignende arter utgjør en veldig stor biomasse i verdenshavene. Tradisjonelt har det vært drevet lite direktefiske på disse artene, men potensialet er stort.

- Jeg ønsker å legge til rette for mer utnyttelse av mesopelagiske fiskeslag. Prøvefiske forutsetter store investeringer. For å gi rederiene større sikkerhet for disse investeringene har jeg bestemt at det skal åpnes for prøvetillatelser av inntil 10 års varighet om gangen, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H).

Det er åpnet for et prøvefiske, men dette er foreløpig i startfasen. Det vil blant annet være en forutsetning for lengre varighet at rederiet har fisket et visst kvantum relevante fiskeslag i flere år. Søknader om prøvetillatelse behandles av Fiskeridirektoratet.

Departementet tar sikte på å vurdere om det er grunnlag for å innføre en konsesjonsordning etter deltakerloven for mesopelagiske fiskearter etter at vi har fått mer erfaring med prøvefiske.

Bilder

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.
Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom