Fiskens dag 6. mars: Historisk vekst i fiskedisken

- Fisk og sjømat er en viktig del av vårt ferskvare-sortiment og noe vi har satset på i årevis, tross et marked i nedgang frem til og med 2019. Det er gledelig, ikke minst for våre fagutdannede ansatte, å oppleve en stor kundestrøm, sier Lars Gerhardsen, ansvarlig for fisk og sjømat i MENY.
Fersk ren fisk, dvs. fileter, skiver og hel fisk, har en vekst på hele 20 prosent i MENY i 2021, tilsvarende mer enn én million fiskemåltider. Økningen i skjell og skalldyr er også på 20 prosent, dette til tross for at også 2020 var et svært godt sjømat-år for supermarkedkjeden.
Gerhardsen tror økt fokus på sunnhet, bærekraft og rene råvarer, i kombinasjon med mer hjemmekos under pandemien er noe av årsaken til veksten i fiskedisken. Han vektlegger også MENYs satsing på fagfolk, enkle oppskrifter, aktiv markedsføring og faste tilbudspriser.
- Jeg håper at flere har fått gode sjømat-opplevelser de to siste årene og at vi har klart å endre handlevaner, sier Gerhardsen.
Dobling i dorade – savnet etter Middelhavet
Mange forbinder helgrillet dorade med ferieturer til Middelhavet. Nå har den lille, ovale, smale fisken for alvor inntatt norske middagstallerkener.
- I fjor hadde vi en vekst i salg av dorade på hele 120 prosent. Kanskje reiserestriksjonene knyttet til korona har ført til økt savn. Dorade er kjempegodt. Grill den hel og server med sitron, sier Gerhardsen.
Laks er den ferske fisken MENY selger mest av, og her er laksefilet med skinn aller mest populært. Ellers består salgstoppen av ferske reker, blåskjell, rensede krabbeskjell og fersk torsk, inkludert skrei-skiver og lutefisk.
- Så må vi ikke glemme våre egne fiskekaker som vi solgte snaue to millioner av i 2021, avslutter Gerhardsen.
Oppskrift på grillet dorade: Grillet dorade med ovnsbakte grønnsaker | Oppskrift | Meny.no
For mer informasjon, kontakt:
Lars Gerhardsen, ansvarlig for fisk og sjømat i MENY, tlf. 982 34 833, lars.gerhardsen@meny.no
Kontakter
Nina Horn HynneKommunikasjonssjef
Tel:934 44 213nina.hynne@meny.noBilder


Om MENY
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
Tøff kamp om trainee-plassene27.8.2025 17:20:31 CEST | Pressemelding
Konkurransen har vært hard om å bli en av 20 deltakere i årets traineeprogram. – Det er svært gledelig at så mange av våre talenter i MENY har ambisjoner om å bli ledere hos oss, sier HR-direktør Line Beate Jebsen.
7500 har allerede stemt i lokalmatvalget20.8.2025 10:37:23 CEST | Pressemelding
Det er ikke bare politikerne som er på valg. Det er også norske matskatter. Allerede etter én dag er 7500 stemmer avgitt. Andebryst fra Gårdsand i Vestfold og Inderøysodd fra Inderøy slakteri kniver foreløpig om topplasseringen. MENY håper på gastronomisk høy valgdeltakelse.
Tydelig trend mot renere råvarer og lokal smak3.7.2025 13:49:03 CEST | Pressemelding
Halvårstallene til MENY viser stor vekst i både lokalmat og ferskvarer i løsvekt. – Vi opplever at trenden mot rene råvarer og norske kvalitetsprodukter forsterker seg. Stadig flere går for ærlige og ekte produkter, sier kategoridirektør Einar Gundersen i MENY.
Her er finalistene i Norges største lokalmatpris23.6.2025 11:29:59 CEST | Pressemelding
Bringebær dyppet i sjokolade, en tradisjonell og ren påleggsserie, meieriprodukter på Jerseymelk, alkoholfrie plommedrikker, mer meieriprodukter på geitemelk og bærmottak for mer ville, norske bær. Seks lokalmatprodusenter er finalister i MENYs Matskattstipend 2025 og konkurrerer om 600 000 kroner.
MENY tar markedsandeler19.3.2025 09:05:00 CET | Pressemelding
MENY har 0,2 prosentpoeng vekst i markedsandel i 2025. Dermed har kjeden utlignet tilbakegangen fra 2024. – I år, som i fjor, har vi vekst i kunder, løsvektdiskene og ferskvarer. Folk etterspør utvalg, kvalitet og en god handleopplevelse. Vi investerer mer enn noen gang i butikkporteføljen vår, sier viseadministrerende direktør Geir Hov i MENY
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom