Fiskens dag 6. mars: Historisk vekst i fiskedisken
- Fisk og sjømat er en viktig del av vårt ferskvare-sortiment og noe vi har satset på i årevis, tross et marked i nedgang frem til og med 2019. Det er gledelig, ikke minst for våre fagutdannede ansatte, å oppleve en stor kundestrøm, sier Lars Gerhardsen, ansvarlig for fisk og sjømat i MENY.
Fersk ren fisk, dvs. fileter, skiver og hel fisk, har en vekst på hele 20 prosent i MENY i 2021, tilsvarende mer enn én million fiskemåltider. Økningen i skjell og skalldyr er også på 20 prosent, dette til tross for at også 2020 var et svært godt sjømat-år for supermarkedkjeden.
Gerhardsen tror økt fokus på sunnhet, bærekraft og rene råvarer, i kombinasjon med mer hjemmekos under pandemien er noe av årsaken til veksten i fiskedisken. Han vektlegger også MENYs satsing på fagfolk, enkle oppskrifter, aktiv markedsføring og faste tilbudspriser.
- Jeg håper at flere har fått gode sjømat-opplevelser de to siste årene og at vi har klart å endre handlevaner, sier Gerhardsen.
Dobling i dorade – savnet etter Middelhavet
Mange forbinder helgrillet dorade med ferieturer til Middelhavet. Nå har den lille, ovale, smale fisken for alvor inntatt norske middagstallerkener.
- I fjor hadde vi en vekst i salg av dorade på hele 120 prosent. Kanskje reiserestriksjonene knyttet til korona har ført til økt savn. Dorade er kjempegodt. Grill den hel og server med sitron, sier Gerhardsen.
Laks er den ferske fisken MENY selger mest av, og her er laksefilet med skinn aller mest populært. Ellers består salgstoppen av ferske reker, blåskjell, rensede krabbeskjell og fersk torsk, inkludert skrei-skiver og lutefisk.
- Så må vi ikke glemme våre egne fiskekaker som vi solgte snaue to millioner av i 2021, avslutter Gerhardsen.
Oppskrift på grillet dorade: Grillet dorade med ovnsbakte grønnsaker | Oppskrift | Meny.no
For mer informasjon, kontakt:
Lars Gerhardsen, ansvarlig for fisk og sjømat i MENY, tlf. 982 34 833, lars.gerhardsen@meny.no
Kontakter
Nina Horn HynneKommunikasjonssjef
Tel:934 44 213nina.hynne@meny.noBilder
Om MENY
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
MENY lanserer kundeklubb20.4.2024 08:00:00 CEST | Pressemelding
Med kundeklubben «MENY Mer» skal kundene pleies mer individuelt. – Vi må gi kundene mer av det de faktisk liker. Basert på tidligere kjøp skal de nå få flere og mere relevante tilbud, samt mer skreddersydd matinspirasjon, sier markedsdirektør Jørgen Normann-Larsen i MENY.
Nær halvering av matsvinnet21.3.2024 15:29:41 CET | Pressemelding
MENY har redusert matsvinnet med 45 prosent målt i tonn, mot 2015. I 2023 gikk matsvinnet ned med 11 prosentpoeng fra året før. – Vi er langt fra i mål, men glade for at vårt arbeid gir gode resultater, sier Unni Skjønhaug, driftsansvarlig for matsvinn i MENY.
MENY Revetal kåret til landets beste31.1.2024 14:50:46 CET | Pressemelding
MENY Revetal gikk igjen til topps i den høythengende MENY-kåringen «Årets butikk». – Å vinne prisen én gang er imponerende, å vinne for sjette gang skal ikke være mulig. At Norges råeste supermarked ligger i et lite tettsted i Vestfold, sier alt om dedikasjonen, presisjonen og atmosfæren til MENY Revetal, sier Vegard Kjuus, juryleder og MENY-sjef.
1 million matposer reddet fra søpla27.12.2023 09:00:00 CET | Pressemelding
MENY-kundene har nå totalt reddet en million poser med overskuddsmat, tilsvarende 1000 tonn, via appen Too Good To Go. – Kundene får god mat til en billig penge og vi unngår å kaste mat. En fin og viktig ordning, sier bærekraftsansvarlig Kenneth Skauge i MENY.
Barnegrøt med 100% norske, naturlige råvarer10.11.2023 12:57:41 CET | Pressemelding
For første gang får vi en 100 prosent norsk barnegrøtserie inn i dagligvarehylla. – Jeg er opptatt av at vi skal spise norsk mat, og at det ungene får i seg er trygt og kortreist, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han lanserte barnegrøten på gården til Den sorte havre i Våler.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom