PELIAS Norsk Skadedyrkontroll

Finnmarksløpet 2022

Del

PELIAS Norsk Skadedyrkontroll er stolt sponsor av flere idrettslag og idrettsutøvere. En av disse utøverne er Ronny Frydenlund. Han er hundekjører og har nettopp stilt opp i Finnmarksløpet 2022.

Ronny stod til start på Alta med 14 hunder og ved godt mot!

Det ble en frisk start da Ronny følte han hadde mye krutt i spannet. Dette førte til at ved checkpoint 1: Kautokeino var vår mann Ronny først inn. Her måtte dessverre en hund tas av spannet på grunn av en vond tå.

Neste destinasjon var Jergul. Ronny kjørte jevnt og trutt som ved første etappe og kom inn til checkpoint 2. som 3. mann. 

Ved checkpoint 4. her som mange mener løpet virkelig starter, brukte Ronny mye tid på å stelle og masere hundene. Han hadde dessverre måttet ta av 4 hunder av spannet og for å klare å gjennomføre Finnmarksløpet er det viktig at kan kjøre lengst mulig uten å ta av hunder. Når du kommer i mål på løpet så må du ha minst 6 hunder som drar spannet. Planen til Ronny var å komme seg til Karasjok med de 10 gjenværende hundene på spannet.   

Ved Neiden, som er checkpoint 5. var planen å stelle hundene også sove 1 times tid. Ikke alltid ting går som planlagt og løpet hadde satt sine spor. Ronny sov noen timer ekstra før han reiste i vei. Desverre etter 1 time i sporet snudde han og kom tilbake for å sette av hunden Bob. Han så at Bob ikke hadde det bra i sporet på grunn av en vond fot.  

Ved Kirkenes kom Ronny inn etter tidskjemaet. Da var det 7 hunder som dro, mens en satt i sleden grunnet en tåskade. På den veterinærkontrollen ble det avdekket en hund med vondt håndledd og da måtte denne også tas av spannet. 

Med bare 6 hunder igjen i spannet kan man i teorien fortsette løpet, men det bli bli veldig hardt og nå helt inn til mål med bare 6 tapre hunder og 500 km(!) igjen av løpet. Ronny tok en klok vurdering og valgte å bryte løpet. Dette er en en avgjørelse man bare må respektere. Det viktigste er sikkerheten til føreren og hundene!

Alt i alt har det vært en utrolig innsats av Ronny Frydenlund, hundene og handler, Roland Mortvedt, fra Svea Finans. For oss i PELIAS har det vært veldig artig å følge med på løpet! Det å delta i Finnmarksløpet står det stor respekt av. 

Dessverre gikk det ikke helt inn denne gangen, men det kommer flere sjanser. Stå på videre Ronny!! 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om PELIAS Norsk Skadedyrkontroll

PELIAS Norsk Skadedyrkontroll
PELIAS Norsk Skadedyrkontroll
Martensvegen 63
2409 Elverum

33 33 00 00https://pelias.no/

PELIAS Norsk Skadedyrkontroll er landsdekkende, og en av landets største innen skadedyr. Vi tilbyr i tillegg tjenester innen hygiene, trygg mat, fuglesikring, radon og sopp.

PELIAS er eid av det norske private equity selskapet Norvestor. Vårt hovedkontor ligger i Elverum. Vi har i dag over 200 ansatte og godt over 27 000 privat- og bedriftskunder.

Følg pressemeldinger fra PELIAS Norsk Skadedyrkontroll

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra PELIAS Norsk Skadedyrkontroll på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra PELIAS Norsk Skadedyrkontroll

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom