WWF Verdens naturfond

Filmbransjen melder seg på i valgkampen

Del

– Det er tid for å gi naturen en stemme, og derfor må vi stemme på de partiene som løfter klima- og natursaker høyt. Det skylder vi barna våre, sier skuespiller Ine Marie Wilmann. Sammen med en rekke fremtredende aktører i filmbransjen har hun stilt opp i en ny kortfilm fra WWF Verdens naturfond.

Skuespiller Ine Marie Wilmann. ©WWF Verdens naturfond
Skuespiller Ine Marie Wilmann. ©WWF Verdens naturfond

Filmen som nå vises på kinoer over hele landet setter fokus på klima- og naturkrisen, og betydningen av å gi naturen en stemme ved årets stortingsvalg.

Vi har nylig sett et opprop fra over 30 kjente forfattere. Nå tar også flere fra filmbransjen til orde for å løfte klima- og naturkrisen.

Budskapet i filmen er at vi mennesker kan ha vanskelig for å reagere på katastrofer vi ikke selv opplever. Men når konsekvensene kommer nær oss, kan vi vekkes opp til handling.

– Det er viktig å bruke den stemmen man har. Denne filmen er min måte å gjøre det på. Vi begynner å merke de katastrofale konsekvensene av klimakrise og naturtap, og det er flere enn meg som er redde for framtida. Heldigvis er det håp, vi kan forandre kursen og minske konsekvensene, men det haster skikkelig. For at klima og natur skal prioriteres av politikerne, er det viktig å synliggjøre engasjementet vårt – gjennom ord, gjennom kunstuttrykk og gjennom handling. Med stortingsvalget har vi som velgere stor innflytelse på hvilken vei vi skal gå videre. Det er tid for å gi naturen en stemme, det skylder vi vi barna og barnebarna våre, sier skuespiller Ine Marie Wilmann.

Bidrar fra eget yrke

Manusforfatter og regissør Thomas Seeberg Torjussen sier dette om hvorfor han ville bidra til WWF-filmen:

– Jeg ble med fordi jeg tror «putting what you know to work» for hva det er verdt, er mer effektivt for klima- og natursaken enn om jeg skulle blitt politisk aktiv.

Han har flere med seg på dette, ønsket om å bidra ved å bruke egen erfaring og kompetanse.

– Klimakrise og naturtap gjør meg redd. Det er fint å få anledning til å bidra med noe gjennom yrket mitt, og ikke bare gjennom det jeg kan gjøre som privatperson, sier filmklipper Torkel Gjørv.

– Som undervannsfilmfolk ser vi problemene med egne øyne på daglig basis. Vi setter stor pris på å hjelpe WWF med en film som dette, sier filmfotograf Kjetil C. Astrup i Cinemarine.

Initiativet til filmen kom fra den prisbelønte filmfotografen Anna Myking som på vegne av WWF fikk med seg andre meriterte filmfolk på å lage en film de håper kan bidra til å sette klima og natur høyere på agendaen.

Dette er generalsekretær Karoline Andaur i WWF Verdens naturfond takknemlig for.

– Alle kan ikke jobbe i miljøbevegelsen, men mange kan bidra fra der de er, gjennom hva de jobber med. Det er godt å se at det kommer nye stemmer til i kampen for mer natur og mindre utslipp. Og det er særlig bra at kulturbransjen melder seg på, for de har vet mye om å presentere budskap som også når hjertene, sier Karoline Andaur.

Filmens bidragsytere:

Ine Marie Wilmann, skuespiller

Anna Myking, prosjektleder, ide og regissør

Thomas Seeberg Torjussen, regissør og manusforfatter

Torkel Gjørv, klipper

Gisle Tveito, lyddesigner Storyline Studios

Espen Skjetne, Shortcut

Øyvind Svanes Lunde, filmfotograf

Mads Olsen, lyd, opptak

Arild Karlsen, CEO Storyline

Kjetil Astrup, Cinemarine

Jørn G. Broll, Krypton Film AS

Kontakter

Bilder

Skuespiller Ine Marie Wilmann. ©WWF Verdens naturfond
Skuespiller Ine Marie Wilmann. ©WWF Verdens naturfond
Last ned bilde
Skuespiller Ine Marie Wilmann. ©WWF Verdens naturfond
Skuespiller Ine Marie Wilmann. ©WWF Verdens naturfond
Last ned bilde
Generalsekretær Karoline Andaur i WWF Verdens naturfond.
Generalsekretær Karoline Andaur i WWF Verdens naturfond.
Last ned bilde

Om WWF Verdens naturfond

WWF Verdens naturfond
WWF Verdens naturfond
Kristian Augusts Gate 7A
0164 Oslo

22 03 65 00http://www.wwf.no

WWF er en av verdens største miljøorganisasjoner. Vi jobber for å stanse dagens naturødeleggelser og skape en framtid der mennesker lever i harmoni med naturen. WWF har eksperter som jobber i mer enn hundre land for å beskytte naturen og ressursene som vi alle er så glad i og avhengig av: Skoger, ferskvann, hav, mat og dyr. Vi jobber for å bremse klimaendringene og for å stanse tapet av arter.

Følg pressemeldinger fra WWF Verdens naturfond

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra WWF Verdens naturfond på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra WWF Verdens naturfond

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom