Nye Veier

Fem kan gi tilbud på E6 Storhove-Øyer

Del

Fem grupperinger av entreprenører og rådgivere er kvalifisert til å levere tilbud og konkurrere om å bygge ny E6 Storhove – Øyer i Innlandet.

De fem grupperingene som skal konkurrere om entreprisen er:

         Entreprenører                                                              Rådgivere

AF gruppen

Norconsult

Veidekke Entreprenør AS

COWI AS

Hæhre Entreprenør AS

Multiconsult AS

JV Dragados og Anlegg Øst Entreprenør AS

AFRY Norway AS

FCC Construccion S.A.

Rambøll Norge AS

E6 Storhove – Øyer er en del av strekningen E6 Moelv – Øyer. Prosjektet er ca. 9,6 km langt og har en kunngjort verdi på 1,7 milliarder kroner eks. mva. Kontraktsarbeidet omfatter totalentreprise på prosjektering, bygging av og garantiansvar for ny motorvei på E6 mellom Storhove og Øyer.

Prosjektet er ca. 9,6 km langt og har en kunngjort verdi på 1,7 milliarder kroner eks. mva. 

Strekningen er på ca 10 km, der halvparten er bygging av ny firefelts motorvei – inkludert tunnel på ca 2,7 km, mens den andre halvparten er breddeutvidelse og utbedring av eksisterende vei.

- Med fem prekvalifiserte, er vi sikret god konkurranse når tilbudsfasen nå starter. Det er både store norske entreprenører, samt en mellomstor norsk entreprenør med, sistnevnte i arbeidsfellesskap med en utenlandsk entreprenør, med i konkurransen. I tillegg er det en stor utenlandsk entreprenør med. Alle har inngått allianser med kjente norske rådgivende selskaper, sier Nye Veiers direktør for kontakt og marked, Bjørn Børseth.

Det er ventet at valg av entreprenør skjer i løpet av 2022, mens byggestart er estimert til våren 2023.

Kontakter

Bjørn BørsethDirektør for kontrakt og marked

Tel:975 01 310

Bilder

Om Nye Veier

Nye Veier
Nye Veier
Kjøita 6
4630 Kristiansand

+47 479 72 727http://www.nyeveier.no

Nye Veier er et fullt ut statlig eid aksjeselskap. Selskapets oppgaver omfatter å planlegge, bygge, drifte og vedlikeholde viktige hovedveier. Disse binder landet vårt sammen, og knytter Norge til hovedveier i utlandet. Nye Veier skal være en slank og effektiv byggherreorganisasjon, med et mål om å sikre helhetlig og kostnadseffektiv utbygging og drift av trafikksikre hovedveier.

Denne infrastrukturen vil raskt styrke næringslivets konkurranseevne, gi innbyggere mer effektiv, forutsigbar og tryggere veitransport og mer vei for pengene. 

Selskapets verdier er "Fornyer", "Forbedrer" og "Forsikrer".

Følg pressemeldinger fra Nye Veier

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nye Veier på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nye Veier

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom