Fem hyggelige ting å lage i førjulstiden
Lag appelsinkalender
En appelsin med 24 nellikspiker dufter aldeles nydelig hvis den får ligge i vinduskarmen. En enkel og hyggelig nedtelling mot jul, som passer for både unge og gamle. Hvis du vil ha det som en hyggelig dekorasjon vil kanelstenger, nøtter, kongler og granbar gjøre susen.
Er det noen som har tips i fryseren? Rips egner seg veldig godt til chutney med sin utpregede og syrlige smak. Ripschutney er et pikant tilbehør til asiatisk mat og smaker kjempegodt til en god og modnet ost. Du kan også lage chutney av epler, stikkelsbær, plommer og tomater. Fantastisk hyggelige gaver i et pent glass.
Grønnkål er en spennende og smakfull grønnsak som kan høstes hele året – også under snøen. Bytter vi ut basilikum med grønnkål og pinjekjerner med mandler får vi en deilig nordisk variant av pesto som passer til julebordet eller som gave til dem som har alt.
Hjemmelaget eplegløgg er litt mer tidkrevende enn å varme gløgg fra flaske, men så blir det så godt. Passer når førjulskvelden skal nytes eller etter en deilig tur i frisk luft.
Er det en julekake du skal sette på listen i år anbefaler jeg å teste ut denne engelske fruktkaken. Den må lages i god tid før jul og er nesten som konfekt. Den er proppfull av deilig tørket frukt og nøtter, og den dynkes gjerne i rom – da blir den en skikkelig smaksopplevelse for voksne. Den kan også lages uten alkohol, og dynkes med appelsinsaft.
Alle oppskriftene og mange, mange flere finnes på frukt.no.
Nyt tiden frem mot jul – sett av tid til å være sammen!
Nøkkelord
Kontakter
Gerd ByermoenKommunikasjonssjef
Har ansvar for å tilrettelegge vår interne og eksterne kommunikasjon og er blant annet hovedkontakt for alle mediehenvendelser. Er opptatt av å formidle kunnskap om frukt og grønnsaker og ikke minst spre matglede.
Bilder
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Gulrotens dag3.4.2024 11:23:29 CEST | Pressemelding
4. april er den internasjonale gulrotdagen. Gulrot er den grønnsaken vi både produserer mest av i Norge og spiser mest av, den trives godt i det norske klimaet og kan produseres over store deler av landet. Det er tid for å hedre en av våre mest allsidige grønnsaker.
Gode grunner til å spise appelsiner i påsken23.3.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
I Norge importerer vi appelsiner hele året, og ifølge OFGs Frukt- og grøntstatistikk 2023 importerte vi hele 32 382 tonn appelsiner. Per nordmann blir dette i gjennomsnitt rundt 30 appelsiner - drøyt seks kilo i året (1). Mange av disse spises i påsken, men hvorfor akkurat da?
Kritisk til priskrig på påskesnop21.3.2024 10:28:53 CET | Pressemelding
Påsken er for mange en tid for å kose seg litt ekstra. Det er priskrig i butikken på påskegodt, og barnas påskeegg skal fylles. Samtidig kan det være greit å være bevisst på hvor mye usunt man skal tillate seg. Holder du igjen en stund til eller er det fulle påskeegg til hele familien allerede nå?
Frukt- og grøntvolumet går ned, men omsetningen i dagligvarebransjen er rekordhøy14.3.2024 10:52:25 CET | Pressemelding
I dag presenterte Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) ferske tall fra rapporten Frukt- og grøntstatistikk 2023. Rapporten viser volumnedgang for frukt og grønt, samtidig som omsetningen i dagligvarebransjen var rekordhøy i 2023. Dyrtid har stor innvirkning og dette er dårlig nytt for folkehelsen.
Nordmenn dropper dietter12.2.2024 08:52:28 CET | Pressemelding
En ny undersøkelse viser at de aller fleste nordmenn dropper dietter til fordel for mer langsiktige endringer i kostholdet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom