Fretex

Fellesatelieret Galleri VOX presenterer gruppeutstillingen "Blå"

Del

Blå er fargen på timen mellom lys og mørke, mellom dag og natt. Blå er melankoliens farge og samtidig håpets farge. Blå er en hverdagens farge, men den er også forbundet med det royale. Blå er like rik på assosiasjoner som den enkelte av oss representerer.

 I sin helhet vil utstillingen være dominert av ulike nyanser av blått. Minimum 60% av verket skal være utført i blåtoner. Fargen gir i seg selv mange assosiasjoner, og de utstilte verkene viser mange ulike innganger til hvordan å anvende og forstå dens betydning i en kunstnerisk sammenheng.

Fellesatelieret Galleri VOX er en arbeidsplass for kunstnere og kreative i regi av Fretex, og med støtte av NAV og Bergen kommune.

Vi arbeider innenfor en forståelse av at det å arbeide med kunst og kreative prosesser bidrar til å fremme psykisk helse. Galleriet har eksistert i Bergen sentrum siden oppstarten i 2005, og er en del av Bergen Kommunes satsning på psykisk helse. Det siste året har vært preget av korona-tiltak og begrensninger, og vi ønsket med denne utstillingen å jobbe sammen om og mot noe, til tross for at vi ikke har kunnet være så mye sammen fysisk. Utstillingen er en presentasjon av Fellesatelieret, der alle medlemmer og kunstneriske veiledere stiller ut i felleskap.

Fakta: 

  • «Blå» åpner torsdag 18. mars 2021 kl 17.00
  • Sted: Galleri VOX, Strandgaten 223, 5005 Bergen
  • Dette er en salgsutstilling som vises i galleriet frem til søndag 18. april
  • Galleriets åpningstider: torsdag 14 - 18 / fredag - søndag kl 12 - 16
  • Fellesatelieret er åpent hverdager i husets 4. etg, mellom kl 08 – 16. Det er mulig å be om private visninger i disse åpningstidene.

Maria Prestmo
Teamleder Galleri VOX

Strandgaten 223
5004 Bergen
M |415 15 696
E | maria.prestmo@fretex.no

Presentasjon av Galleri VOX

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Fretex

Fretex
Fretex
Ole Deviks vei 50
0668 Oslo

23 68 11 70https://www.fretex.no/

Fretex er Norges største bruktkjede og en viktig del av Frelsesarmeen Norge. Fretex ble etablert som et industrihjem i Kristiania i 1905 under navnet Elevator. Siden da har Fretex jobbet for å gi mennesker og ting nye muligheter. Fretex er også Norges største arbeids- og inkluderingsbedrift. Formålet til Fretex er å bidra til at mennesker får og beholde arbeid, og bidra til et bedre miljø, gjennom blant annet gjenbruk. Kjerneverdiene i Fretex er kjærlighet, åpenhet, lønnsomhet og engasjement.

Følg saker fra Fretex

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fretex på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fretex

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom