Feir kakedagen med en påskevariant av den berømte pavlovaen
Kakedagen 8. april kommer som en herlig start på påsken. Kos deg med kake og appelsiner til helgen, nå er det ikke lenge igjen til påske.

– En påskepavlova med appelsincurd er verdt å prøve nå. En enkel påskevariant av den berømte pavlovaen med appelsiner i røren, sier matfaglig rådgiver Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
– Pynt med appelsinfileter, jordbær i biter, blåbær og noen små mandelegg, så har du en herlig kake i skikkelig påskestil, smiler Gulbrandsen.
Du kan også lage mini pavlovas med deilig appelsincurd og bær til pynt, så kan både små og store kose seg med smakfulle påskedekorasjoner som kan spises.
Lag sjokoladekaken i appelsiner
Fredag er kakedagen her som en søt start på påsken og i tradisjonen tro hører blant annet appelsiner til. Lag små sjokoladekaker i appelsiner. Det blir garantert en hit denne våren. Ikke bare smaker det utrolig godt, det er også veldig gøy å lage, både for små og store hender.
– Det er en perfekt kombinasjon, sier Toril Gulbrandsen og fortsetter:
– Appelsinene deler du i to og tar ut mesteparten av innmaten som du skjærer i biter og har over i røren, appelsinsaften også. Hell kakerøren tilbake i appelsinskallene. Du kan steke dem i ovn på bakepapir eller pakke dem inn i aluminiumsfolie og grille dem på bålet eller grillen.
– De skal gjerne være litt fondant-aktig i midten og spises med skje rett fra skallet mens de fremdeles er litt lune, forteller Toril Gulbrandsen.
Du finner flere gode oppskrifter fra frukt.no og bilder av fristende kaker.
Nøkkelord
Kontakter
Iselin Bogstrand SagenInnholdsrådgiver ernæring og pressekontakt
Tel:954 18 998iselin.sagen@frukt.noToril GulbrandsenInnholdsrådgiver og matfaglig rådgiver
Tel:957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.noBilder



Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Så enkelt spiser du nok frukt og grønt20.5.2022 11:10:25 CEST | Pressemelding
Det er store helsegevinster ved å spise mye frukt og grønnsaker og de fleste av oss ønsker gjerne å spise mer av det. Likevel er det bare 1 av 5 som spiser de anbefalte 5 om dagen. Men trenger det egentlig være så vanskelig?
Norsk rabarbra til 17. mai13.5.2022 14:40:06 CEST | Aktuelt
Mange forbinder rabarbra med noe godt som man fant i bestemors hage som liten. I dag får man kjøpt rabarbra i butikken i store deler av landet, og herligheten høstes nå, akkurat i tide til nasjonaldagen.
Nå kommer de norske salatene12.5.2022 12:20:57 CEST | Pressemelding
Nå er den herlige norske grønne sesongen her og høstingen av både crispisalat, lollosalat og hjertesalat er allerede i gang.
Fargerike 17. mai desserter som frister9.5.2022 09:35:27 CEST | Aktuelt
Imponer med fargerike og friske desserter til 17. mai-feiringen. Opplysningskontoret for frukt og grønt gir deg de beste tipsene til en god avslutning på måltidet.
Asparges vokser ikke på trær3.5.2022 12:40:54 CEST | Pressemelding
Asparges er grønnsakenes konge. Nå må du se etter nydelige bunter med norsk asparges i butikken. Sesongen er kort, den varer bare til St. Hans og knapt nok det.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom