Opplysningskontoret for frukt og grønt

Feir kakedagen med en påskevariant av den berømte pavlovaen

Del

Kakedagen 8. april kommer som en herlig start på påsken. Kos deg med kake og appelsiner til helgen, nå er det ikke lenge igjen til påske.

Påskepavlova med appelsincurd, bær og mandelegg
Påskepavlova med appelsincurd, bær og mandelegg

– En påskepavlova med appelsincurd er verdt å prøve nå. En enkel påskevariant av den berømte pavlovaen med appelsiner i røren, sier matfaglig rådgiver Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG). 

– Pynt med appelsinfileter, jordbær i biter, blåbær og noen små mandelegg, så har du en herlig kake i skikkelig påskestil, smiler Gulbrandsen. 

Du kan også lage mini pavlovas med deilig appelsincurd og bær til pynt, så kan både små og store kose seg med smakfulle påskedekorasjoner som kan spises. 

Lag sjokoladekaken i appelsiner 

Fredag er kakedagen her som en søt start på påsken og i tradisjonen tro hører blant annet appelsiner til. Lag små sjokoladekaker i appelsiner. Det blir garantert en hit denne våren. Ikke bare smaker det utrolig godt, det er også veldig gøy å lage, både for små og store hender.  

– Det er en perfekt kombinasjon, sier Toril Gulbrandsen og fortsetter:   

–  Appelsinene deler du i to og tar ut mesteparten av innmaten som du skjærer i biter og har over i røren, appelsinsaften også. Hell kakerøren tilbake i appelsinskallene. Du kan steke dem i ovn på bakepapir eller pakke dem inn i aluminiumsfolie og grille dem på bålet eller grillen.  

– De skal gjerne være litt fondant-aktig i midten og spises med skje rett fra skallet mens de fremdeles er litt lune, forteller Toril Gulbrandsen.  

Du finner flere gode oppskrifter fra frukt.no og bilder av  fristende kaker.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Påskepavlova med appelsincurd, bær og mandelegg
Påskepavlova med appelsincurd, bær og mandelegg
Last ned bilde
En påskevariant av den berømte pavlovaen
En påskevariant av den berømte pavlovaen
Last ned bilde
Lag små sjokoladekaker i appelsinskall
Lag små sjokoladekaker i appelsinskall
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom