Feir kakedagen med en påskevariant av den berømte pavlovaen

– En påskepavlova med appelsincurd er verdt å prøve nå. En enkel påskevariant av den berømte pavlovaen med appelsiner i røren, sier matfaglig rådgiver Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
– Pynt med appelsinfileter, jordbær i biter, blåbær og noen små mandelegg, så har du en herlig kake i skikkelig påskestil, smiler Gulbrandsen.
Du kan også lage mini pavlovas med deilig appelsincurd og bær til pynt, så kan både små og store kose seg med smakfulle påskedekorasjoner som kan spises.
Lag sjokoladekaken i appelsiner
Fredag er kakedagen her som en søt start på påsken og i tradisjonen tro hører blant annet appelsiner til. Lag små sjokoladekaker i appelsiner. Det blir garantert en hit denne våren. Ikke bare smaker det utrolig godt, det er også veldig gøy å lage, både for små og store hender.
– Det er en perfekt kombinasjon, sier Toril Gulbrandsen og fortsetter:
– Appelsinene deler du i to og tar ut mesteparten av innmaten som du skjærer i biter og har over i røren, appelsinsaften også. Hell kakerøren tilbake i appelsinskallene. Du kan steke dem i ovn på bakepapir eller pakke dem inn i aluminiumsfolie og grille dem på bålet eller grillen.
– De skal gjerne være litt fondant-aktig i midten og spises med skje rett fra skallet mens de fremdeles er litt lune, forteller Toril Gulbrandsen.
Du finner flere gode oppskrifter fra frukt.no og bilder av fristende kaker.
Nøkkelord
Kontakter
Iselin Bogstrand SagenInnholdsrådgiver ernæring og pressekontakt
Tel:954 18 998iselin.sagen@frukt.noToril GulbrandsenInnholdsrådgiver og matfaglig rådgiver
Tel:957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.noBilder



Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Rekord på rekord for norske epler19.11.2025 07:30:00 CET | Pressemelding
Det har aldri vært høstet så mye norske epler – og aldri vært solgt så mye. Per 1.november var det omsatt over 1500 tonn mer norske epler enn på samme tidspunkt i fjor.
Tydelige sosiale forskjeller i hvor mye frukt og grønt barn spiser18.11.2025 07:30:00 CET | Pressemelding
En ny forbruksundersøkelse viser klare forskjeller i hvor mye frukt og grønt barn får i seg. Inntaket varierer etter foreldrenes inntekt og utdanning. Opplysningskontoret for frukt og grønt og Nasjonalforeningen for folkehelsen etterlyser tiltak som kan sikre like muligheter for god helse.
Nordmenn kaster 9 kilo frukt og grønt i året10.11.2025 07:37:41 CET | Pressemelding
Hver nordmann kaster rundt ni kilo frukt og grønt i året – tre fulle handleposer med spiselig mat. For en familie på fire blir det over 35 kilo rett i søpla. Opplysningskontoret for frukt og grønt forklarer hva som bør kastes – og hva som kan reddes.
Vinnere av NM i frukt og grønt dagligvare 202523.10.2025 15:36:40 CEST | Pressemelding
Under Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) sin fagdag i Bjørvika i dag, ble vinnerne av NM i frukt og grønt dagligvare 2025 kåret. Her er årets vinnere.
Nye forbrukstall på frukt og grønt: De som spiser lite syns de spiser nok23.10.2025 09:46:53 CEST | Pressemelding
På Opplysningskontoret for frukt og grønt sin fagdag i Bjørvika i dag ble resultatene fra forbruksundersøkelsen 5 a day Europe lagt frem. Tallene viser at nordmenn i snitt spiser 3,3 porsjoner frukt og grønt hver dag, samme nivå som i fjor, men de som spiser minst, ser fortsatt ikke behovet for å spise mer.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
