Feir kakedagen med en påskevariant av den berømte pavlovaen

– En påskepavlova med appelsincurd er verdt å prøve nå. En enkel påskevariant av den berømte pavlovaen med appelsiner i røren, sier matfaglig rådgiver Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
– Pynt med appelsinfileter, jordbær i biter, blåbær og noen små mandelegg, så har du en herlig kake i skikkelig påskestil, smiler Gulbrandsen.
Du kan også lage mini pavlovas med deilig appelsincurd og bær til pynt, så kan både små og store kose seg med smakfulle påskedekorasjoner som kan spises.
Lag sjokoladekaken i appelsiner
Fredag er kakedagen her som en søt start på påsken og i tradisjonen tro hører blant annet appelsiner til. Lag små sjokoladekaker i appelsiner. Det blir garantert en hit denne våren. Ikke bare smaker det utrolig godt, det er også veldig gøy å lage, både for små og store hender.
– Det er en perfekt kombinasjon, sier Toril Gulbrandsen og fortsetter:
– Appelsinene deler du i to og tar ut mesteparten av innmaten som du skjærer i biter og har over i røren, appelsinsaften også. Hell kakerøren tilbake i appelsinskallene. Du kan steke dem i ovn på bakepapir eller pakke dem inn i aluminiumsfolie og grille dem på bålet eller grillen.
– De skal gjerne være litt fondant-aktig i midten og spises med skje rett fra skallet mens de fremdeles er litt lune, forteller Toril Gulbrandsen.
Du finner flere gode oppskrifter fra frukt.no og bilder av fristende kaker.
Nøkkelord
Kontakter
Iselin Bogstrand SagenInnholdsrådgiver ernæring og pressekontakt
Tel:954 18 998iselin.sagen@frukt.noToril GulbrandsenInnholdsrådgiver og matfaglig rådgiver
Tel:957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.noBilder



Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Slik unngår du å kaste frukt og grønt før sommerferien2.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Skal du reise bort i sommer? Med noen enkle grep kan du redusere matsvinn i dagene før avreise – og samtidig sørge for at det er hyggelig å åpne kjøleskapet når du kommer hjem.
Rekordmengder på moreller og tidlig sesongstart26.6.2025 09:26:41 CEST | Pressemelding
Årets morellsesong ser svært lovende ut. Prognosene viser store mengder, tidlig sesongstart og jevnt god kvalitet.
Nye kåringer skal løfte økologisk frukt og grønt i dagligvarebransjen19.6.2025 08:24:38 CEST | Pressemelding
For første gang i konkurransens 18-årige historie lanseres det to nye priser i NM i frukt og grønt dagligvare for å fremme økologisk frukt og grønt: «Beste butikk på økologisk frukt og grønt» og «Beste kjede på norsk økologisk frukt og grønt».
Disse grønnsakene får TikTok til å koke15.6.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Et raskt søk på #cabbagesteaks eller #crispypotatoes på TikTok gir millioner av treff. Grønnsaker har blitt en av de heteste mattrendene i 2025 – både blant hjemmekokker og influensere. Alt fra kålbiffer med urtesmør til ovnsbakte grønnsaker med hot honey er blant det mest populære innholdet akkurat nå.
8 tips til 8 om dagen10.6.2025 10:14:26 CEST | Pressemelding
Vi gir barna våre mye frukt og grønt de første årene, men etter fylte fire gir vi dem mindre og mindre. Vi glemmer også å passe på at vi får i oss grønnsaker selv. Faktisk glemmer hele 1,3 millioner av oss å spise grønnsaker.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom