If

Fauske på topp blant Norges mellomstore kommuner

Del

Presset økonomi til tross – Fauske er best på klimatilpasningsarbeid blant de mellomstore kommunene i landet. Mener tett og godt samarbeid er nøkkelen.

Fauske er Norges beste mellomstore kommune på klimatilpasning. Foto: if
Fauske er Norges beste mellomstore kommune på klimatilpasning. Foto: if

En stor rapport som If og CICERO Senter for klimaforskning legger frem i dag, kommer det frem hvordan norske kommuner er forberedt på ekstremvær som følge av klimaendringer.

Selv om det er de store kommunene som topper listen, viser kartleggingen at det er de mindre kommunene som har forbedret seg mest det siste året.

Pressemelding om ekstremværrapporten med hovedfunn fra kartleggingen finnes her.

Det er Fauske som er aller best i klassen blant kommunene som har mellom 5.000 og 20.000 innbyggere, med hele 29,5 poeng av 33 mulige. Det er et kraftig byks oppover fra fjorårets resultat på 18 poeng.

- Det er imponerende å se hvordan Fauske kommune har løftet seg det siste året. Dette er et veldig godt eksempel på hvordan tett dialog og vurdering av mulige fremtidige konsekvenser får ting til å skje, sier Lars Galtung, kommunikasjonsdirektør i If Skadeforsikring.

Redusert fare med begrensede midler

Ifølge If og CICERO sin omfattende kartlegging har Fauske kommune sett på de indirekte konsekvensene ekstremvær kan føre med seg. Eksempler på dette er manglende mobildekning og stengte veier.

- Det finnes en rekke gode eksempler på tiltak Fauske kommune har gjort for å forebygge. De har vært gode til å la seg inspirere av andre og også se på hvilke muligheter de har for å søke om tilskudd til det viktige arbeidet, sier Galtung.

- Kanskje aller viktigst har kommunen vist at det går an å gjennomføre effektive klimatilpasningstiltak selv med en presset økonomi, sier Lars Galtung, kommunikasjonsdirektør i If Skadeforsikring.

Kontaktperson Fauske kommune: Arealplanlegger Renée Normann, tlf. 75604071.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Fauske er Norges beste mellomstore kommune på klimatilpasning. Foto: if
Fauske er Norges beste mellomstore kommune på klimatilpasning. Foto: if
Last ned bilde
Lars Galtung, kommunikasjonsdirektør i If Skadeforsikring.
Lars Galtung, kommunikasjonsdirektør i If Skadeforsikring.
Last ned bilde

Om If

If
If
Drammensveien 264
0283 Oslo

21 49 24 00https://www.if.no

If forsikrer alt som betyr noe i livet: mennesker, dyr, boliger, biler og mye mer. Vi hjelper også bedrifter slik at de kan fungere som normalt selv om de skulle få en skade. Takket være våre 7 900 dyktige medarbeidere kan 3,7 millioner kunder i Norden og Baltikum føle seg trygge på at de vil få den hjelpen de trenger - hvis noe skulle skje.

Følg pressemeldinger fra If

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra If på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra If

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom