Parat

Fare for hotellstreik fra lørdag

Del

Torsdag klokken 09.30 starter mekling på Riksavtalen, der Parat og Fellesforbundet mekler parallelt. Kommer ikke partene til enighet innen midnatt fredag kan det bli streik fra lørdag morgen.

Dersom det blir streik vil Parat ta ut medlemmer ved Grand Hotell Oslo By Scandic og Raddison Blu Plaza hotell.


Fellesforbundet har varslet at de tar ut medlemmer ved 36 hoteller i Kristiansand, Stavanger, Bergen og Tromsø.


Forhandlingsleder Grete Dieserud i Parat går til meklingen med mål om å finne en løsning. Ved starten av forhandlingene sa hun at Parats krav i forhandlingene er i tråd med det som ble oppnådd i frontfaget.


Parats forhandlingsleder mener minstelønnssatsene må heves i årets lønnsoppgjør og at det er fremmet særskilte krav for lavlønte.

– I tillegg til lønnskravene krever vi at arbeidsgiver godkjenner arbeidstakers fagutdanning og praksis, i og utenfor Norge. Fagutdanning skal gi uttelling ved lønnsfastsettelsen. Parat har i tillegg kr om at arbeidsgiver må forskuttere sykepenger, sier Diserud.


Hun sier Parat også er opptatt av at alle skal få reell mulighet til etter- og videreutdanning, der utdanningstilbudet må tilrettelegges med bidrag fra arbeidsgiver.

– Vårt krav er at arbeidsgiver bidrar økonomisk til etterutdanning. Her forutsetter vi en tre-parts løsning, der også myndighetene bidrar med penger. Norske arbeidstakere har allerede høy kompetanse, men vi må samtidig settes i stand til å vedlikeholde og utvikle denne kompetansen i takt med bedriftenes behov, sier Parats forhandlingsleder.

Nøkkelord

Om Parat

Parat
Parat
Lakkegata 23
0133 Oslo

482 10 100http://www.parat.com

Følg saker fra Parat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Parat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Parat

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom