Avinor

Får ansvaret for sikkerhetskontroll av 125 millioner passasjerer

Del

Avinor har inngått avtale med Nokas for bemanning og drift av sikkerhetskontrollen på Avinor Oslo lufthavn for de neste fem årene.

- I løpet av de neste fem årene skal over 125 millioner reisende kontrolleres før avreise på Oslo lufthavn. Etter en omfattende konkurranse får Nokas ansvaret for å fortsette det gode arbeidet som gjøres hver eneste dag for å gi de reisende en best mulig opplevelse, sier direktør for terminaldrift på Oslo lufthavn, Hans-Bendik Eriksen.

Hos Nokas er man fornøyd med å få fornyet tillit:

- Jubelen har stått i taket hos oss de siste dagene. Vi er stolte og ydmyke over at Avinor viser oss ny tillit. Oppdraget som betegnes som Norges største sikkerhetsoppdrag, sikrer arbeid til rundt 900 medarbeidere, sier Kjell Frode Vik, administrerende direktør i Nokas Aviation Security AS.

- Vi gleder oss til fortsatt å ivareta sikkerheten på Norges hovedflyplass og bidra til at de reisende på Oslo lufthavn kan reise trygt og behagelig i årene som kommer, avslutter Vik

Blant Europas beste
Sikkerhetskontrollen på Oslo lufthavn er blant de beste i Europa. Gjennom undersøkelsen Airport Service Quality intervjues flere tusen passasjerer månedlig, og i øyeblikket ligger sikkerhetskontrollen på Oslo lufthavn på 15.plass med en score på 4,2 av 5. Mer enn 96 prosent av alle reisende kommer gjennom sikkerhetskontrollen innen fem minutter.

- Vi har jobbet lenge med å kunne tilby en mest mulig effektiv og behagelig sikkerhetskontroll. Selv om vi scorer godt ønsker vi å bli bedre og vi ser fram til å fortsette samarbeidet med Nokas i årene som kommer, avslutter Eriksen.

Kontakter

PressetelefonPressetelefon til bruk for journalister

Pressevakttelefon kun til bruk for journalister. Reisende kan få informasjon ved å ringe passasjerservice på 67 03 00 00.

918 15 614 presse@avinor.no

Bilder

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor Oslo lufthavn er Norges hovedflyplass og ble åpnet 8. oktober 1998. I 2017 hadde Oslo lufthavn 27,2 millioner reisende.

Norges hovedflyplass ligger på Gardermoen, 47 kilometer nord for Oslo. Flyplassen har en sterk miljøprofil og har blant annet stort fokus på kollektivtransport til og fra flyplassen. I 2017 hadde Oslo lufthavn en kollektivandel på 70 %, som er høyest i Europa. (Kilde: Airport Service Quality)

15 000 mennesker jobber på Oslo lufthavn for å holde flyplassen i gang 24 timer i døgnet. Disse 15 000 er fordelt på over 150 selskaper som jobber med alt fra bagasjehåndtering til flynavigasjon.

Nye Oslo lufthavn sto ferdig 27. april 2017.

Følg saker fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom