Fana Sparebank

Fana Sparebank og Bergen Næringsråd inviterer til Bærekraft i Bergen

Del
Hele Bergen inviteres til en vandring for FNs bærekraftsmål. Vi gikk første gang i 2018, og siden den gang har flere tusen mennesker vandret den opplyste løypen, i år skal suksessen gjentas. Stemningen er magisk i desembermørket med lys i alle regnbuens farger og artig underholdning på veien.

Lørdag 10. desember klokken 16.30 er det offisiell åpning av Bærekraft i Bergen for FNs bærekraftsmål. Arrangementet er i regi av Fana Sparebank, Bergen Næringsråd og Bergen kommune, og i år er det fjerde gang det går av stabelen.

– Vårt mål med Bærekraft i Bergen er å skape håp om at vi kan nå bærekraftsmålene i 2030. Sammen med alle de engasjerte frivillige organisasjonene har vi gjort markeringen til en årlig tradisjon. Ved å lyse opp Bergen by, vil vi minne store og små om at dersom alle gjør litt, kan vi sammen nå bærekraftsmålene innen 2030, sier Lisbet K. Nærø, administrerende direktør i Fana Sparebank.

Løypen starter ved Nedre Fløibanestasjon kl. 16.30, toget vil gå samlet opp Skansen, før man vender retningen mot Vågsallmenningen, for en gratiskonsert kl.18.00.

Det settes ut 17 kuber som lyser i bærekraftsmålene sine farger. Ved de forskjellige bærekraftskubene vil det være underholdning som du kan stoppe og se på mens du vandrer. Det vil også være underholdning i form av dans, teater og musikk i løypen for både store og små.

Flere kjente fjes på scenen

På scenen vil Aurora, Lisa og Tobias fra MGPjr, og Fargespill skape stemning og underholde både liten og stor. Årets konferansier er Tarjei Strøm.

Det vil også deles ut Folkets pris, til en organisasjon som er blitt nominert og stemt frem av bergenserne. Folkets pris deles ut til en ideell organisasjon som brenner for bærekraftsmålene, og gjør «det lille ekstra» for dem rundt seg og samfunnet vi lever i.

– Vi oppfordrer alle til å ta med seg barn, barnebarn, venner og kjente og vandre sammen. Bærekraft i Bergen er et arrangement som skal passe for alle, sier Nærø.

Fakta om Bærekraft i Bergen:

  • Årlig arrangement i Bergen i regi av Fana Sparebank, Bergen Næringsråd og Bergen kommune
  • Formål er å sette fokus på FNs 17 bærekraftsmål, og skape kjennskap og kunnskap for disse blant byens befolkning
  • Løypen går fra Vetrlidsallmenningen til Vågsallmenningen, og er opplyst hele veien med lysinstallasjoner og 17 lyskuber – ett for hvert mål

Les mer om årets arrangement på Fana Sparebanks hjemmeside.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Fana Sparebank

Fana Sparebank
Fana Sparebank
Østre Nesttunv. 3
5221 Nesttun

915 03 411https://www.fanasparebank.no/

Fana Sparebank er eneste lokalbank i Bergen, med hovedkontor på Nesttun og ett avdelingskontor i Bergen sentrum. Konsernet Fana Sparebank består av Fana Sparebank, Fana Sparebank Eiendom og Fana Sparebank Boligkreditt. Totalt ca. 135 ansatte.

De senere år har Fana Sparebank vært en aktiv bidragsyter til finansbyen Bergen, gjennom medvirkning til etableringen Brage Finans og Norne Securities. Fana Sparebank er aktiv i finansklyngen Finance Innovation, og bidrar til lokalmiljøet i Bergen med gavemidler til næringsliv, organisasjoner og ildsjeler.

Følg pressemeldinger fra Fana Sparebank

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fana Sparebank på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fana Sparebank

Rekordhøy rentenetto og kundeutbytte9.2.2023 13:49:08 CET | Pressemelding

Fana Sparebank har kraftig vekst i både rentenettoen og resultatet for 4. kvartal 2022. Kvartalstallene viser en vekst på 40,3 millioner kroner i rentenettoen, eller 45,3 prosent sammenlignet med fjoråret. Rentenettoen på 129,2 millioner kroner er det høyeste som er registrert for et kvartal. Resultatet for kvartalet på 58,2 millioner kroner er hele 30,8 millioner kroner høyere enn for tilsvarende periode i fjor (27,4), og gir en egen-kapitalavkastning på 8,3 prosent fra totalresultatet. Resultatet gir grunnlag for utbetaling av kundeutbytte for 2022.

Fana Sparebank utsteder Norges første Grønne ansvarlige lån20.11.2022 20:18:32 CET | Pressemelding

Fana Sparebank passerer en viktig milepæl i satsningen innen bærekraft og bidrag til å nå de fremtidige klimamålene. Med forankring i bankens rammeverk for Grønn finansiering har Fana Sparebank gjennomført en vellykket utstedelse av Norges første Grønne ansvarlige lån. Lånet på 200 millioner kroner ble ved lanseringen nær tre ganger overtegnet, og oppnådde en meget god pris for banken.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom