Fana Sparebank

Fana Sparebank lanserer Grønt boliglån

Del

Fana Sparebank er opptatt av å bidra til et godt og bærekraftig klima og miljø. I løpet av de siste årene har det blitt gjort flere grep innen bærekraftsarbeidet. Denne høsten har banken blant annet lansert flere nye, grønne produkter. Nå lanseres Grønt boliglån, for kunder som har energimerke A, eller energimerke B med byggeår før 2019.

Hele verden arbeider for FNs bærekraftsmål, og for å nå Paris-avtalens mål om å kutte karbonutslipp. Minst 30 prosent av karbonutslippet skal kuttes før 2030, for å redusere global temperaturøkning. 

– Som bank har vi et særlig ansvar. Det er gjennom våre utlån at vi har størst mulighet til å bidra til det grønne skiftet. Vi kan påvirke og stimulere til finansiering av tiltak som er med på å redusere karbonfotavtrykket, og samtidig utelukke virksomheter som handler i strid med miljømålene, sier administrerende direktør Lisbet K. Nærø.

Fana Sparebank har i løpet av de siste årene gjort tiltak for å redusere egne utslipp. Banken er klimanøytral, og var i 2019 en av 132 banker fra hele verden som dannet FNs Klimainitiativ innen Finans. Banken er også knyttet til FNs Global Compact, som arbeider for ansvarlig næringsvirksomhet. Fana Sparebank arrangerer hvert år Nattevandring for FNs bærekraftsmål i Bergen i samarbeid med Bergen Næringsråd og Bergen Kommune.

Grønt Boliglån belønner tiltak som reduserer karbonfotavtrykket. For å oppnå energimerke A benytter boligen ett eller flere tiltak for å redusere energiforbruket, eksempelvis ved solenergi, varmepumpe og jordvarme, kombinert med bedre isolasjon og vinduer enn byggeforskriftene tilsier.  

– Samfunnsansvar er en viktig del av bankens identitet, og det å utvikle mer bærekraftige produkter er en naturlig del av dette samfunnsansvaret. Vi ønsker å gi tilbake til kundene våre der vi kan. Tidligere i høst gjorde vi innskudd på brukskonto og sparekonto for barn og ungdom grønne. Nå vil vi vise kundene at det er en fordel både for miljøet og lommeboken å ha en energieffektiv bolig, sier Ann Kristin Tveit, direktør for personmarked i Fana Sparebank.

Nøkkelord

Bilder

Om Fana Sparebank

Fana Sparebank
Fana Sparebank
Østre Nesttunv. 3
5221 Nesttun

915 03 411https://www.fanasparebank.no/

Fana Sparebank er eneste lokalbank i Bergen, med hovedkontor på Nesttun og ett avdelingskontor i Bergen sentrum. Konsernet Fana Sparebank består av Fana Sparebank, Fana Sparebank Eiendom og Fana Sparebank Boligkreditt. Totalt ca. 135 ansatte.

De senere år har Fana Sparebank vært en aktiv bidragsyter til finansbyen Bergen, gjennom medvirkning til etableringen av Frende Forsikring, Brage Finans og Norne Securities.

Følg pressemeldinger fra Fana Sparebank

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fana Sparebank på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fana Sparebank

Tidenes boliglånsvekst5.11.2020 14:12:56 CET | Pressemelding

Fana Sparebank økte utlånene til boligformål med 1.101 millioner kroner i 3. kvartal. Det er den høyeste veksten som er registrert i bankens historie på et kvartal. Mye kan tilskrives Himla Banktjenester, som bidrar med drøyt halvparten av volumet. Kvartalsveksten innen personmarkedet er på hele 5,8 prosent. Utlånsvolumet følges av et høyt antall nye kunder til banken. Det siste kvartalet er 624 nye kunder registrert. Fana Sparebank åpnet i september et nytt kontor i Os, og bekrefter med det at banken legger stor vekt på å satse på nærhet til kunder i alle kanaler. Koronasituasjonen påvirker fortsatt banken på flere områder. Daglig drift gjennomføres likevel tilnærmet som normalt, hvilket også gjenspeiles i kvartalsregnskapet.

Himla vekst i Fana Sparebank18.8.2020 13:25:27 CEST | Pressemelding

Introduksjonen av Himla Banktjenester i juni har vært et stor suksess. Etter to måneders drift er utlånene kommet opp i 450 millioner kroner. I tillegg opplever Fana Sparebank sterk utlånsvekst i personkundemarkedet. Boliglånsveksten i 2. kvartal var 4,6 prosent, og er den høyeste som er registrert i bankens historie. Korona-situasjonen påvirker de fremlagte tallene for 2. kvartal, og er fortsatt et forhold som vies stor oppmerksomhet både overfor kunder og ansatte.

Himla live-streamer boliglånsrenten på nett og mobil15.6.2020 08:58:52 CEST | Pressemelding

Himla Banktjenester av Fana Sparebank tror at bankkunder er lei av å lure på om naboen har bedre rente, og om det snart er på tide å prute på boliglånet på nytt. Derfor har de tatt opp kampen om Norges beste boliglånsrente. De tilbyr nå lånet som er både konkurransedyktig og som ikke gjør forskjell på kundene. Alle får den samme, lave renten så lenge de har 25% egenkapital. Himla gjør jobben for kundene, men kunden trenger ikke å ta dem på ordet. De kan til enhver tid sjekke hvor Himla står på rentepallen.

Fana Sparebank er Norges 5. beste arbeidsplass3.6.2020 10:57:43 CEST | Pressemelding

Årlig publiserer Great Place to Work Institute - Norges Beste Arbeidsplasser. Virksomhetene som topper listen kjennetegnes ved at ledelsen fokuserer på medarbeidere og kultur som viktig strategi for å lykkes. De bygger gjensidig tillit, kommuniserer åpent, tar den enkeltes helse på alvor og demonstrerer at virksomheten bidrar positivt i samfunnet. I år ble Fana Sparebank kåret til 5. plass i kategorien 50-199 medarbeidere, bare ett år etter at banken var med på undersøkelsen for første gang.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom