NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

Fagforeningspris til Harald Eia

Del

Harald Eia ble 26. november tildelt NITO-prisen for å løfte betydningen av å være fagorganisert og fagforeningers viktige rolle i samfunnet. - Det er inspirerende at Eia bruker sin posisjon til å ta opp en tematikk som ofte oppfattes som kjedelig og selvfølgelig, nemlig den norske velferdsmodellen generelt, og arbeidslivsmodellen spesielt, sier president i ingeniørorganisasjonen NITO Trond Markussen.

Harald Eia mottok NITO-prisen på NITOs kongress.
Harald Eia mottok NITO-prisen på NITOs kongress.

- Med din særegne formidlingsform: Analytisk, engasjert, men også morsom, har du klart å formidle betydningen av det fellesskapet velferdssamfunnet og det organiserte arbeidslivet representerer, sa Markussen til Eia.

Eia uttrykte at han var både rørt og takknemlig for prisen. 

- Mitt engasjement hadde utgangspunkt i nysgjerrighet: Hva er spesielt med det norske samfunnet, med høy grad av likestilling og likhet. Hvorfor et det slik? Etter å ha lest mye og snakket med mange forskjellig folk, kom jeg til at det organiserte arbeidslivet er en viktig del av svaret, sa Eia. 

- Det norske velferdssamfunnet er som et hus som er bygget over tid. Fagforeningene er på en måte førstebevegeren for utviklingen av det gode norske samfunnet slik vi kjenner det. 

- Jeg har fått mange priser i mitt liv, denne er den jeg er mest glad for. Det er også personlig for meg. Jeg har opplevd i eget liv hvordan samfunnets støtteapparat har gjort at jeg har følt meg trygg og ivaretatt i vanskelige situasjoner. Fagorganisasjoner som NITO er en viktig del av det som sikrer denne tryggheten, sa Eia. 

Fagforeningsinfluencer

Gjennom NRK-programmet «Sånn er Norge», intervjuer i media og inspirerende foredrag har Eia løftet fram fagforeningenes rolle i utviklingen av velferdssamfunnet og et trygt arbeidsliv.

- Med hypoteser og resonnementer tar du oss gjennom grunnleggende trekk ved vårt samfunn, som vi fort tar for gitt, men som ikke er en selvfølgelighet i internasjonal sammenheng, sa Markussen.

- Vi jobber hver dag for å få flere ingeniører og teknologer til å bli medlem og bli en del av fellesskapet NITO representerer. Det kan være utfordrende, ikke minst å nå unge folk. Derfor er ditt engasjement og din stemme så viktig. Du er rett og slett en fagforeningsinfluenser!

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Harald Eia mottok NITO-prisen på NITOs kongress.
Harald Eia mottok NITO-prisen på NITOs kongress.
Last ned bilde
Harald Eia og Trond Markussen under utdelingen av NITO-prisen.
Harald Eia og Trond Markussen under utdelingen av NITO-prisen.
Last ned bilde

Om NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon
NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon
Støperigata 1
0119 Oslo

http://www.nito.no

NITO er Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer med 97.000 medlemmer. NITO organiserer ingeniører og teknologer med høgskole-/universitetsutdanning eller tilsvarende kompetanse.

Følg pressemeldinger fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom