Sony Music Norway

Evig kjærlighet fra Matilda

Del

Matilda slipper "Forever", sin hittil mest romantiske sang og video, på Alle Hjerters Dag.

Matilda "Forever" artwork
Matilda "Forever" artwork

 "Forever er den låta du setter på når du møter noen som snur opp-ned på alt du trodde du visste. En person som er perfekt uperfekt."

Det er over 20 år siden Matilda oppdaget ABBA. "Det er fortsatt verdens beste låter!". 15 år siden "Live at Knebworth"-albumet til Robbie Williams gikk varmt mens Matilda sang foran speilet og drømte om å bli artist. 10 år siden hun stilte opp i Norske Talenter med en egenkomponert låt og sang seg inn i hjertene våre.

"For en reise det har vært! Hvis jeg skulle gitt meg selv noen råd så ville det vært å stole mer på meg selv. Bare fordi du er ung betyr ikke det at alle andre vet best. Og at kjærlighetssorg er vondt, men ikke farlig. Du kan til og med snu den til noe produktivt ved å skrive mange låter om hjertesorgen." sier Matilda og legger til litt ekstra informasjon til 15 år gamle seg "Du kommer til og med til å skrive en låt som heter "Forever", så alt ordner seg til slutt!"

Låten "bare skjedde" og Matilda kan nesten ikke huske hvordan den ble til, så uanstrengt var det. "Jeg spurte produsent Kjetil Bjelvin om han hadde noen deilige åttitalls synther og det hadde han. Han begynte å spille noen skikkelig fine akkorder og nesten hele Forever datt bare ned i hodet på meg" forteller Matilda som flere ganger har hatt akkurat lyden av åttitalls-synth i bunn av låtene sine. Men her er det altså gjennomført. "Jeg tenkte det var gøy å sette hele låta til åttitallet, derav referanser i teksten til blant annet Super 8, for de som vet hva det er."

Etter et tiår som artist har Matilda omfavnet det viktigste rådet hun har fått, og gjerne gir videre. "Det er aldri verdt å prøve å være noen andre enn deg selv. Enda så klisje det høres ut, så viser det seg gang på gang å være både viktig og riktig."
Utviklingen fra 15-åring til 25-åring har naturligvis vært stor. "Det var mye jeg gledet meg til, men også mye jeg bekymret meg over. Så det er godt å være tryggere i seg selv. Men 2010-Matilda ville nok minnet 2020-Matilda om at jeg lever det livet jeg drømte om, og at det noen ganger er lov å stoppe og ta det inn over seg!"

Dette drømmelivet inkluderer blant annet videoinnspilling i Los Angeles "Videoen er den fjerde i en serie, hvor vi har fulgt et par gjennom både opp og nedturer. Forever-videoen er leken, euforisk og klissete på beste mulige måte, og minner om at man ikke må gi opp kjærligheten."

Og på spørsmål om hun tror at kjærlighet kan vare evig svarer Matilda med et smil "Ja, det tror jeg absolutt, du må bare tørre ta sjansen".

Kanskje er det noen som hopper i det med "Forever" som lydspor?
Noen som stjeler det kysset, ber ut på den daten eller kanskje til og med frir. 

For "Forever" slippes på Alle Hjerters Dag, fredag 14. februar, og det blir ikke mer romantisk enn det.

Forever video

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Matilda "Forever" artwork
Matilda "Forever" artwork
Last ned bilde
Matilda (c) Kathrine Zembera
Matilda (c) Kathrine Zembera
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom