Norges Bowlingforbund (NBF)Norges Bowlingforbund (NBF)

European Champions Cup i bowling starter onsdag 27/10 kl 10.00

Del

Som det andre internasjonale mesterskapet, etter gjenåpning av bowlinghallene internasjonalt, avgjøres Bowlingsportens "Mesternes mestere" denne uken i Mega Place bowling på Chania, Hellas. Norge representeres av tittelforsvarer fra 2019 Glenn Morten Pedersen, Drammen Tigers BK, Jonas Dammen, Solør BK (Flisa Bowling) og Andrea Hansen, Arctic Strike BK (Tromsø).

Fra venstre til høyre; Glenn Morten Pedersen, Andrea Hansen & Jonas Dammen er klare for å slåss om medaljer under årets ECC.
Fra venstre til høyre; Glenn Morten Pedersen, Andrea Hansen & Jonas Dammen er klare for å slåss om medaljer under årets ECC.

Til tross for at årets ECC (European Champions Cup) avgjøres kun en uke føre Super VM i Dubai er startfeltet på et høyt nivå.
Og de norske utøverne er alle med å konkurrerer om de edle medaljene for dette mesterskapet.

Tittelforsvarer Glenn Morten sier: Jeg reiser ned for å forsvare min tittel og er meget godt forberedd for den oppgaven. Endelig får vi komme igang med internasjonale mesterskap også i bowlingen. Det skal bli gøy å få konkurrere med, og mot, de beste i Europa igjen. 

Jonas Dammen deltar for andre gang og sikter også inn seg på medaljestriden, sammen med tittelforsvarer Glenn Morten: Føler at jeg har mye større sjanse for å levere på et høyere nivå enn når jeg var med forrige gang. Med erfaring fra fler mesterskap og at jeg har modnet i det taktiske spillet føler jeg at det finns meget gode muligheter for medalje. 

Årets Norske Mesterinne Andrea Hansen, er med for 3e. gang og har store førhåpninger om å være med i medaljestriden på damesiden.
Andrea sier: Etter dagens offisielle trening føles det som at alt ligger i mine egne hender. Jeg føler at jeg har god kontroll på kulereaskjon og baner så det skal bli meget moro å få komme igang på onsdagen. 

Hovedcoach Ulf Hämnäs er meget fornøyd med den offisielle treningen og hvordan spillerne viser ansvar for hverandre.
Det finnes ingen grunn til å forvente seg noe annet enn at vi skal være med i toppen og slåss om medaljene både på herre og damesiden. 
Det er meget gledelig å få reise med 3 så flotte utøvere som er interessert å løfte hverandre til gode prestasjoner. Jeg gleder meg masse til å komme igang med spilelt under
morgendagen.

Det spilles 16 serier kvalik fordelt i 2 puljer fro hver spiller. 16 beste spillerne går videre til kvartsfinale som begynner på lørdag.

Kvaliktidene er følgende:

Serie 1-8.
Onsdag kl 10.00 - Glenn Morten Pedersen
Onsdag kl 14.00 - Andrea Hansen
Torsdag kl 10.00 - Jonas Dammen

Serie 9-16
Torsdag kl 13.30 - Andrea Hansen
Fredag kl 10.00 - Jonas Dammen
Fredag kl 13.30 - Glenn Morten Pedersen

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Fra venstre til høyre; Glenn Morten Pedersen, Andrea Hansen & Jonas Dammen er klare for å slåss om medaljer under årets ECC.
Fra venstre til høyre; Glenn Morten Pedersen, Andrea Hansen & Jonas Dammen er klare for å slåss om medaljer under årets ECC.
Last ned bilde

Lenker

Om Norges Bowlingforbund (NBF)

Norges Bowlingforbund (NBF)
Sognsveien 73, Idrettens Hus
0854 Oslo

+ 47 21 02 97 30http://www.bowling.no

Norges Bowlingforbund (NBF) ble stiftet i 1962. Forbundet organiserer alt turneringsaktivitet og ligaspill for bowlingspillere i Norge, og er sertifisert som "Rent Særforbund". Bowling er en av de største "ikke-olympiske" idrettene i verden, og det arrangeres internasjonale mesterskap hvert eneste år. I Norge er det cirka 2.000 utøvere fra cirka 90 klubber som har spillerlisens. XIDE-ligaen er landsdekkende seriespill for Norges beste utøvere av begge kjønn. I tillegg arrangeres det seriespill ned til lokalbasert 3. divisjon og flere hundre enkeltturneringer. Det gjennomføres 7 ulike Norgesmesterskap, også for Døve/Hørselshemmede og Veteraner, foruten junior og senior-NM. Bowling er en idrett som passer de aller fleste, uavhengig av fysiske forutsetninger, foruten at idretten er svært inkluderende og sosial.

Følg pressemeldinger fra Norges Bowlingforbund (NBF)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Bowlingforbund (NBF) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Bowlingforbund (NBF)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom