Norges Bowlingforbund (NBF)

Europamesterskap i bowling utsatt enda en gang!

Del

Det Europeiske Bowlingforbundet har sett seg tvunget å utsette herrenes Europamesterskap enda en gang. Mesterskapet som opprinnelig skulle gjennomføres i august 2020 ble først utsatt til januar 2021 for å utsettes ytterligere til august 2021. Mesterskapet utsettes nå til Januar 2022.

Store utfordringer for Sport Bowling miljøet!

Den rådende situasjonen med Covid-19 har skapt store utfordringer også for bowlingmiljøet. Mesterskap etter mesterskap utsettes eller kanselleres. Det internasjonale mesterskapsprogrammet for bowling har de siste dagene fått seg enda en knekk.

Europamesterskapen for herrer utsettes nå for 3. gang. Mesterskapet som opprinnelig skulle gjennomføres i August 2020 er nå utsatt til 19-30 Januar 2022. Mesterskapet skal spilles i et av europas største anlegg for Sport Bowling, Tali Keilihalli i Helsingfors, Finland, og har 36 baner side om side uten hindringer i et idrettsanlegg med god tribunekapasitet for publikum.

Også Europamesterskapen for damer er utsatt. Europamesterskapen for damene skulle opprinnelig gjennomføres i Juni 2020 men har fått utsettes flere ganger. Fastsettelse av nytt dato for mesterskapet er utfordrende for det Europeiske bowlinforbundet må ta hensyn til at det opprinnelig er planlagt et nytt Europamesterskap for damer i Juni 2022. Noe som begrenser muligehtene for utsettelse.
Mesterskapet er lagt til et av Danmarks største bowlinganlegg, Løvvang Bowling Centre, Ålborg, og har status som Team Danmark anlegg. Bowlinghallen har 30 baner. 

De aktuelle Europamesterskapene for både herrer og damer er også kvalifisering til World Games, som er utsatt til Juli 2022, og Verdensmesterskapen i 2022 som er planlagt til November 2022.
At mesterskapene også har status som kvalifisering til andre mesterskap stiller andre og større krav for at det må gjennomføres. Kansellering er ikke et reellt alternativ grunnet dette. 

Dusintall mesterskap utsatte eller kansellerte.

Bowlingmiljøet har frem til nå utsatt eller kansellert et dusintall forskjellige Europamesterskap og Verdensmesterskap i tillegg til at det internasjonale konkurranesprogrammet har tvungets kansellere alle turneringer av dignitet og betydning i Europa. 

Forventes enda fler utsettelser og kanselleringer i konkurranseprogrammet.

Det norske bowlingforbundet forbereder seg på at det kommer enda fler utsettelser og/eller kanselleringer innen det nasjonale og interansjonale bowlingmiljøet får mulighet til å gjennomføre noe som kan minne om et ordinært konkurranseprogram. 
Sport Bowling miljøet har siden tidligere store utfordringer med å få organisert treninger og konkurranser da bowlingmiljøet er henvist til kommersielle anlegg og ikke har tilgang til hverken kommunale eller nasjonale anlegg for å kunne gjennomføre ønsket aktivitet for junior, ungdom og voksne. Mange av de kommersielle anleggene har også blitt pålagt stenging i lange tider og det fryktes for at det er mange som ikke vender tilbake til aktiviteten bowling når samfunnet åpnes opp. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Norges Bowlingforbund (NBF)

Norges Bowlingforbund (NBF)
Sognsveien 73, Idrettens Hus
0854 Oslo

+ 47 21 02 97 30http://www.bowling.no

Norges Bowlingforbund (NBF) ble stiftet i 1962. Forbundet organiserer alt turneringsaktivitet og ligaspill for bowlingspillere i Norge, og er sertifisert som "Rent Særforbund". Bowling er en av de største "ikke-olympiske" idrettene i verden, og det arrangeres internasjonale mesterskap hvert eneste år. I Norge er det cirka 2.000 utøvere fra cirka 90 klubber som har spillerlisens. Macron-ligaen er landsdekkende seriespill for Norges beste utøvere av begge kjønn. I tillegg arrangeres det seriespill ned til lokalbasert 3. divisjon og flere hundre enkeltturneringer. Det gjennomføres 7 ulike Norgesmesterskap, også for Døve/Hørselshemmede og Veteraner, foruten junior og senior-NM. Bowling er en idrett som passer de aller fleste, uavhengig av fysiske forutsetninger, foruten at idretten er svært inkluderende og sosial.

Følg saker fra Norges Bowlingforbund (NBF)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Bowlingforbund (NBF) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Bowlingforbund (NBF)

Kongepokal tildelt ny generasjon spillere i utsatt Bowling-NM19.10.2020 14:03:53 CEST | Pressemelding

Norgesmesterskap i bowling blir vanligvis avholdt i mai, med nærmere 300 deltagere. Som følge av pandemien ble mesterskapet først arrangert i oktober, med finale 18. oktober i Heimdal. Vinnerne av Kongepokaler ble Jeanett Haavelmoen Johansen, Frogner BK i dameklassen, mens Alexander Beck fra Solør BK tok seieren blant herrene. Spesielt på herresiden viste resultatet at en ny generasjon bowlingspillere er på vei opp.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom