Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening

Etterlyser planer for mer studentengasjement

Del

22 prosent av studentene har hatt selvmordstanker. - Økt engasjement og studentfrivillighet er en nøkkel for å motvirke denne utviklingen, mener leder for studentene i Tekna Marcus Steen Nitschke.

Studentene i Tekna har lenge vært bekymret for studenters psykiske helse, og da spesielt at flere studenter føler seg ensomme. Nå avdekker Shot-undersøkelsen, som ble publisert 8. september, at rundt 41 prosent av studentene har få eller ingen venner. 22 prosent av studentene sier at de har hatt selvmordstanker, og 35 prosent har alvorlige psykiske plager.

-Vi tror studentfrivillighet er en nøkkel for å løse dette problemet. Studentengasjementet har blitt sterkt svekket gjennom pandemien, og lærerstedene må nå komme på banen med en plan for å legge bedre til rette for studentfrivilligheten, slik at flere engasjerer seg, sier leder for studentene i Tekna Marcus Steen Nitschke, som representerer 15 000 studenter innen teknologi og realfag.

- Vi ser at det ofte er noen få studenter som tar på seg veldig mange verv, og dermed får mange roller. Ansvaret for aktivitet må fordeles på flere, og lærerstedene må legge til rette og sette av midler for økt engasjement, sier Steen Nitschke.

Engasjement skaper nettverk

Teknas egen undersøkelse blant studentmedlemmene viser at 53 prosent av de spurte er engasjert i frivillige verv.

-Det å melde seg inn i en studentorganisasjon åpner opp for mange muligheter, et stort sosialt nettverk og mange sosiale og faglige arrangementer. Det at studentorganisasjonene får gode muligheter til å være til stede på og synlige på lærerstedene tror jeg er svært viktig for å rekruttere flere studenter i nettverk, slik at færre faller utenfor og blir ensomme, sier Steen Nitschke.

- Tekna har også tidligere bedt om mer midler til nok psykologer og samtaleterapeuter på hvert lærested, slik at tilbudet dekker behovet hos studentene og oppfattes som et lavterskeltilbud til de som trenger det, sier Steen Nitschke.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening

Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening
Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening
Dronning Mauds gate 15
0201 Oslo

22 94 75 00https://www.tekna.no/

Tekna organiserer medlemmer som har en mastergrad innen teknologi, realfag eller naturvitenskap. Våre 96 000 medlemmer jobber hver dag med å løse samfunnets utfordringer gjennom innovasjon og ny teknologi. Tekna er den største masterforeningen i Norge, og den største fagforeningen i Akademikerne.

Følg pressemeldinger fra Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom