Sony Music Norway

Et musikalsk farvel med Tommy Tokyo

Del

Fredag 7. oktober kommer det selvtitulerte albumet "Tommy Tokyo", en posthum utgivelse fra en kompromissløs artist og låtskriver. Albumet blir tilgjengelig som CD og dobbel vinyl i tillegg til digitalt.

"Tommy Tokyo" artwork av Tommy Tokyo/Magnus Rakeng
"Tommy Tokyo" artwork av Tommy Tokyo/Magnus Rakeng

Tidlig på morgenen, den 22. mars i år, ble den tjuende og siste miksen til Tommy Tokyos kommende album ferdigstilt av Kai Andersen, og sendt til produsent og musiker Gøran Grini. Omtrent samtidig dør Tommy Lorange Ottosen på St. Olavs Hospital i Trondheim. Der hadde han vært innlagt siden nyttårsaften i påvente av en lungetransplantasjon. Tommy ble 50 år gammel.

Da koronaen brøt ut for to og et halvt år siden var Tommy allerede syk, men frisk nok til at han kunne både spille og synge, og han var ved godt mot. Vi ble enig om å lage en plate for året 2022. Det skulle være et dobbeltalbum, med 20 låter, som skulle markere hans 20-årsjubileum som artist. Det albumet har vi sammen med produsent Gøran Grini spilt inn, og i samråd med hans familie er det besluttet at denne platen slippes som planlagt den 7. oktober i høst.

Tommy er kjent for de aller fleste som en dønn ærlig og kompromissløs artist og låtskriver, og denne platen er intet unntak. Han beskriver virkeligheten slik han ser den, opplever den, av og til med en stor dose humor, ofte personlig, men aldri privat. I flere av låtene beskriver han sin egen situasjon, hvilket jeg må innrømme er svært sterkt og spesielt. Som for eksempel i låten «New Parts», som var den tjuende og siste miksen vi fikk den morgenen han døde. Tommy fikk dessverre aldri «new parts», men den musikalske arven han etterlater seg står det virkelig respekt av. Det vil jeg gjerne takke ham for.

 Terje Pedersen, Drabant Music


Tracklisting

I’m Coming Home

Wings of Good Fortune 

I Just Hope I Didn’t Murder Anyone 

Free 

Savings and Loan

Imposter 

Stranded on the Moon 

Guardsman 

Autumn

Swallowed by the Past

Chesalon 

This Time 

Pandemic 

It’s the Money Every Time 

Avoiders 

Hello 

Pawnbroker’s Alley 

The Truthful Rain 

Lady Springtime 

New Parts 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

"Tommy Tokyo" artwork av Tommy Tokyo/Magnus Rakeng
"Tommy Tokyo" artwork av Tommy Tokyo/Magnus Rakeng
Last ned bilde

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom