Norges Triatlonforbund

Erfaring vs ambisjon under EM i triatlon i Spania på lørdag!

Del

På lørdag arrangeres det EM i triatlon i Valencia, Spania. Det er fem norske utøvere på startstreken. Spørsmålet er om det er de erfarne OL-utøverne eller de sulte utfordrerne som vil hevde seg i medaljekampen når startskuddet går lørdag ettermiddag.

Lotte Miller under sykkeletappen i Yokohama tidligere i år. Foto: Janos M. Schmidt
Lotte Miller under sykkeletappen i Yokohama tidligere i år. Foto: Janos M. Schmidt

Thorn med ambisjoner

Sist helg fikk Vetle Bergsvik Thorn sitt gjennombrudd i VM-serien i Hamburg, og vi kan tenke oss at motivasjonen er stor for å klare en pallplassering under lørdagens europamesterskap. Kun 14 sekunder skilte Thorn fra 1.plassen sist helg, og med så små marginer kan det fort bli stang inn for den sterke triatleten.

Utfordrer

På startstreken står også Casper Stornes, og han er en som ikke liker å tape. Etter seieren i Nice for to uker siden trengte nok Stornes litt mer restitusjon sist helg, selv om han bare var et drøyt minutt bak vinneren.

Stornes har i et podcastintervju denne uken gitt klart uttrykk for at han har større ambisjoner enn å bare delta.https://open.spotify.com/show/0ZfFOFWFN5y1UurJskhqA3?si=v4oBCeRfSk6e2PBDQaljyw&dl_branch=1 

To sterke damer

Lotte Miller og Solveig Natvig Løvseth er supermotiverte foran helgens EM i Valencia. De har måttet stå over noen konkurranser i påvente av å bli fullvaksinerte, og er nå mer enn klare for å kjempe om en mesterskapstittel.

Løvseth har vist en fantastisk utviklingskurve i år og klatret godt på verdens rankingen. På samme måte som Thorn er hun en solid utfordrer til Lotte Miller som er litt mer rutinert og fikk en flott 24.plass under OL i Tokyo.

Mailbu for resten av eliten

Resten av verdenseliten har samlet seg i Malibu for å kjøre finaleløpet i Super League Triathlon. Det er et sterkt startfelt som skal kjempe om sammenlagt seieren i SL-serien.

Uten mulighet for sammenlagtseier stiller også Gustav Iden og Kristian Blummenfelt, siden de likevel er i USA. De kjørte Ironman70.3 i St. George sist helg hvor Iden ble verdensmester og Blummenfelt fikk problemer på sykkeldelen.

De to norske utøverne elsker å konkurrere mot resten av eliten og det skal bli spennende å se om de vinner selve løpet, selv om de ikke har poeng til å vinne sammenlagt.

Fakta:

Konkurranse: EM

Sted: Valencia, Spania

Type: Olympisk distanse (1500 m svøm, 38 km sykling og 10 km løping)

Herrer: Casper Stornes, Vetle Bergsvik Thorn, Sebastian Wernersen

Damer: Lotte Miller og Solveig Natvig Løvseth

Konkurransen vises på Triathlonlive.tv

Damene starter kl 15.15

Herrene starter kl. 18.00

Konkurranse: Super League Triatlon

Sted: Malibu, USA

Type: Olympisk distance (1500 m svøm, 40 km sykkel og 10 km løping)

Deltagere: Gustav Iden og Kristian Blummenfelt

Konkurransen vises på Viasat og Triathlonlive.tv

Start herrer kl. 23.45

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lotte Miller under sykkeletappen i Yokohama tidligere i år. Foto: Janos M. Schmidt
Lotte Miller under sykkeletappen i Yokohama tidligere i år. Foto: Janos M. Schmidt
Last ned bilde

Om Norges Triatlonforbund

Norges Triatlonforbund
Norges Triatlonforbund
Idrettens Hus, Sognsveien 73
0840 Oslo

940 26 506https://www.triatlonforbundet.no

Triatlon er en folkesport for alle barn, unge og voksne. Norges Triatlonforbund arbeider for at alle triatleter skal oppleve mestring, begeistring og fellesskap.

Følg pressemeldinger fra Norges Triatlonforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Triatlonforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Triatlonforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom