Equinor topper SHE Index

Del

På ett år har Equinor klatret fra 10. plass til 1. plass i SHE Index – Powered by EY. Selskapet topper 2021-utgaven av likestillingsindeksen, tett etterfulgt av NoA Ignite og Telenor.

Fra venstre: Heidi Aven, initiativtaker bak SHE Community, og Christin Bøsterud, CEO i EY Norge.
Fra venstre: Heidi Aven, initiativtaker bak SHE Community, og Christin Bøsterud, CEO i EY Norge.

Equinor har et høyt fokus på hele mangfold- og inkluderingsagendaen. De mener at det å styrke mangfold og inkludering begynner med lederskap og kontinuerlig bevisstgjøring av bias. Equinor har lenge jobbet for å øke andelen kvinner i selskapet, og har formalisert ambisjonene sine gjennom skriftlige retningslinjer og KPI-er. I 2021 oppnådde selskapet kjønnsbalanse i ledergruppen.

Henholdsvis ett og to poeng bak Equinor ligger NoA Ignite og Telenor. NoA Ignite (tidligere Making Waves) toppet SHE Index i fjor, mens Telenor har deltatt hvert år siden starten i 2018, og har vært blant topp tre de siste to årene.

I år deltok 110 selskaper hvorav 92 av dem har over 50 ansatte. Dette tilsvarer nesten en firedobling av antall selskaper sammenlignet med 2018, da indeksen ble lansert. I 2020 ble indeksen også lansert i Sverige. Ambisjonen er at indeksen skal omfatte stadig flere selskaper og i lanseres i flere land.

Den gjennomsnittlige indeks-skåren har økt med fire poeng sammenlignet med fjoråret. Forbedringen skyldes spesielt to spørsmål: Selskaper som har skriftlige retningslinjer for likestilling offentlig tilgjengelig har økt med 14 prosentpoeng, og selskaper som har forpliktet seg til spesifikke tiltak for å forbedre kjønnsbalansen i lederstillinger har økt med 12 prosentpoeng.

– SHE Index skal oppmuntre næringslivet til å jobbe aktivt med mangfold og likestilling ved å måle relevante data, inkludert selskapets ambisjoner og handlinger. Ved å sette søkelys på retningslinjer og konkrete tiltak, viser selskaper at de tar grep for å skape langsiktig endring, sier Heidi Aven, initiativtaker bak SHE Community.

Det er revisjons- og rådgivningsselskapet EY som bearbeider data til indeksen. CEO for EY i Norge, Christin Bøsterud, mener at SHE Index er et viktig verktøy for å skape varig endring.

– I 2021 er de fleste av oss enige om at mangfold og inkludering er viktig. Men selv i Norge, som er langt fremme innen likestilling, har antallet kvinnelige ledere knapt endret seg de siste ti årene. Vi tror det å motivere næringslivet til å se likestilling, mangfold og inkludering som en vesentlig del av ESG agendaen og forretningsdrivere, bidrar til endring. Mangfold og inkludering har positiv effekt på alle deler av en virksomhet, enten det dreier seg om økonomiske parametere, kunde- og ansatte tilfredshet eller innovasjon og nyskaping, sier Christin Bøsterud.

Se 2021-rapporten med hele indeksen på www.sheindex.com

Kontakter

Ved spørsmål om SHE Index, ta kontakt med:
Astrid Skaugseth, Nordisk bærekraftsleder, mobil: 419 25 192
Frithjov Nerby, kommunikasjonssjef, mobil: 995 19 056

Bilder

Fra venstre: Heidi Aven, initiativtaker bak SHE Community, og Christin Bøsterud, CEO i EY Norge.
Fra venstre: Heidi Aven, initiativtaker bak SHE Community, og Christin Bøsterud, CEO i EY Norge.
Last ned bilde

Om EY

EY
Dronning Eufemias gate 6
0107 Oslo

+47 2400 2400

Følg saker fra EY

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra EY på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra EY

EY har forpliktet seg til klimamål for å møte 1,5 graders målet (SBT) - skal bli karbonnegativ innen utgangen av 2021 og oppnå «net zero» i 20259.2.2021 11:00:00 CET | Pressemelding

Rådgivnings- og revisjonsselskapet EY oppnådde globalt karbonnøytralitet i 2020. Nå forteller EY Norges administrerende direktør, Christin E. Bøsterud om ytterligere grep lokalt, som skal sikre «net zero» fotavtrykk innen 2025. Vi er stolte av å være en del av en global organisasjon som har forpliktet seg til science based target initiativet. Spesielt at vi har satt oss mål om å bidra til å oppnå 1,5 graders målet.