Scenekvelder AS

Enorm ABBA-interesse i Norge

Del

I samme tidsrom som det meldes om et sensasjonelt ABBA-comeback, slår ABBA-forestillingen MAMMA MIA! alle salgsrekorder på Folketeateret i Oslo.

- Selv under en pandemi, opplever vi rekordinteresse for MAMMA MIA! Vi har slått alle tidligere salgsrekorder etter at vi åpnet billettsalget. Det forteller oss to ting: Det norske folk er mer enn klare for kulturopplevelser igjen, og kanskje aller mest; ABBAs mange sangskatter fenger vel så mye nå som de gjorde for fire tiår siden, sier Karianne Jæger, executive produsent i Scenekvelder, som setter opp MAMMA MIA! på Folketeateret.

Over 80 000 solgte Mamma-mia billetter

Billettsalget for Folketeaterets MAMMA MIA! - forestilling viser tydelig at ABBA fortsatt fenger det norske folk. Det er nå solgt over 80 000 billetter til MAMMA MIA!-forestillingen totalt, og salget etter premieren 26. august nærmer seg allerede 20 000 billetter. Det er med god margin rekord på Folketeateret, og det tyder samtidig på at mange nordmenn er klare for mer ABBA i tiden fremover.

- Vi ser under forestillingene våre at ABBA-musikken vekker publikum på en helt annen måte enn vi er vant med, og mot slutten av forestillingene er det ikke fritt for at allsangen bryter ut. Det er all grunn til å tro at et ABBA-comeback faller i god jord her i Norge, sier Jæger.

MAMMA MIA! gikk fra West End til å bli et globalt fenomen. Judy Craymer, forestillingens skaper og produsent, har engasjert utallige publikummere med hennes geniale visjon om å iscenesette den fortellende magien til ABBAs tidløse sanger med en solfylt, morsom fortelling om en mor, en datter og tre mulige pappaer som utspiller seg på en gresk øy-idyll.

Det er Ulrikke Brandstorp som spiller hovedrollen som Sofie i den versjonen som nå spilles på Folketeateret.   Karoline Krüger spiller den ikoniske rollen som Donna, og Kåre Conradi og Thomas Numme har andre sentrale roller i oppsetningen som har fått strålende kritikk i norske medier.

Det er Scenekvelder, i samarbeid med det svenske produksjonsselskapet Per Se, som setter opp MAMMA MIA! på Folketeateret i Oslo etter avtale med Judy Craymer, Richard East og Björn Ulvaeus for Littlestar i samarbeid med Universal.

I MAMMA MIA! er all musikk og sangtekster skrevet av Benny Andersson og Björn Ulvaeus. Musikalen er skrevet av Catherine Johnson, regissert av Phyllida Lloyd, med koreografi av Anthony Van Laast. Mark Thompson står bak produksjonsdesignet, Howard Harrison er ansvarlig for lysdesign, Andrew Bruce og Bobby Aitken står for lyddesign, og musikalsk ansvarlig og ansvarlig for ekstramateriell og musikkarrangementer er Martin Koch.

Til nå er forestillingen sett av over 65 millioner mennesker, fordelt på 50 produksjoner på 16 forskjellige språk. MAMMA MIA! ble en av de lengstspillende musikalene i Broadways historie, hvor den spilte i 14 år. 6. april 2019 hadde forestillingen 20-årsjubileum på Novello Theatre på West End i London.

Nøkkelord

Bilder

Om Scenekvelder AS

Scenekvelder AS
Scenekvelder AS
STORGATA 21
0184 Oslo

http://www.scenekvelder.no

Det er Scenekvelder som fyller Folketeateret med innhold. Scenekvelder er produksjonsselskapet som står bak de norske oppsetningene av internasjonale stjernemusikaler som Mary Poppins, Singin in the Rain, Les Misérables og The Phantom of the Opera.

Følg pressemeldinger fra Scenekvelder AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Scenekvelder AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Scenekvelder AS