NAF

Enklere elbil-lading krever åpenhet fra ladeoperatørene

Del

Halvparten av elbilistene mener at det å installere et utall apper og betale for lading er et problem når de skal hurtiglade. - Dette kan løses, men da må ladeoperatørene åpne opp systemene sine. Foreløpig sitter det langt inne for enkelte, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Når halvparten av elbilistene i vår undersøkelse sier at dette er et problem, må ladeoperatørene kjenne sin besøkelsestid og åpne opp. (Foto: NAF)
Når halvparten av elbilistene i vår undersøkelse sier at dette er et problem, må ladeoperatørene kjenne sin besøkelsestid og åpne opp. (Foto: NAF)

Sånn det er i dag er det ingen enkel sak å betale for hurtiglading. Det som møter elbilistene er en app-jungel som veldig mange sliter med å finne ut av. Det må være mulig å lade elbilen uavhengig av leverandør, organisasjon eller kundeklubb.

- Når halvparten av elbilistene i vår undersøkelse sier at dette er et problem, må ladeoperatørene kjenne sin besøkelsestid og åpne opp, mener Sødal. - Det må åpnes opp slik at kravet om å være registrert kunde hos operatøren for å få best pris, forsvinner, fortsetter han.

Ladebransjen burde se til mobiltelefoni-bransjen. Der er det full åpenhet der du som mobil-bruker ikke tenker på om du bruker Telenor eller Telia sitt nett, men forholder deg til din leverandør av mobiltjenester.

- Sånn burde det være for elbillading også. Du inngår en avtale med den lade-leverandøren du vil ha og får tilgang til alle ladeplasser i inn- og utland, slår Sødal fast.

Ikke nødvendig med innføring av kortbetaling

Det er forståelig at enkelte krever kortbetaling på ladestasjonene. Utfordringen er at det er dyrt og vil bremse utbyggingen av sårt tiltrengte ladestasjoner. I tillegg er det fortidens teknologi.

- Åpenhet på tvers av ladeoperatørene er langt viktigere enn kortbetaling. Betalingen vil være langt enklere med en app i stedetfor 10 apper, mener Sødal. - Litt lenger ned i bakken vil det som på fint heter Plug&Charge, komme. Det overflødiggjør både kort og apper, fortsetter han.

Lik prising for enkel lading

Enkel elbil-lading forutsetter også en type pris for hva elbilistene skal betale. Slik det er nå er det et virvar av prismodeller. Noen tar betalt per minutt, andre for en kombinasjon av minutt og antall kilowatt-timer, mens atter andre tar betalt per kilowatt-time.

- Kilowatt- time er det nye litermålet. Derfor mener vi at alle må ta betalt for hva folk fyller på elbilen og ikke for hvor lenge de står på ladestasjonen, sier Nils Sødal. - Det er gledelig å se at flere og flere av operatørene velger dette nå. Så får vi håpe at alle gjør det snart, fortsetter han.

I tillegg til en prismodell må prisen være synlig på ladeplassene. Med en prismodell og god prisinformasjon, kan elbilistene ta kvalifiserte valg for å få billigst mulig lading.

- Bensin- og dieselprisen lyser mot oss langs veiene, mens ladeprisene er en godt bevart hemmelighet, mener Sødal. - Dette må vi bort fra og få skikkelig og enhetlig prisinformasjon til stadig flere elbilister, avslutter han.

Fakta om undersøkelsen

Gjennomført av Norstat for NAF høsten 2021.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Når halvparten av elbilistene i vår undersøkelse sier at dette er et problem, må ladeoperatørene kjenne sin besøkelsestid og åpne opp. (Foto: NAF)
Når halvparten av elbilistene i vår undersøkelse sier at dette er et problem, må ladeoperatørene kjenne sin besøkelsestid og åpne opp. (Foto: NAF)
Last ned bilde

Om NAF

NAF
NAF
Skippergata 4
0152 Oslo

23 21 31 00http://www.naf.no

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med nærmere 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 68 lokalavdelinger, 450 ansatte og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg pressemeldinger fra NAF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NAF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom