Enkelt å velge norske blomster til påske!

Fra 2020 har Matmerk åpnet for et pilotprosjekt for å teste ut merking av blomster med Nyt Norge. Nå har norske gartnerier og blomstergrossister kastet seg rundt, levert dokumentasjon som trengs og starter med å merke tulipaner med Nyt Norge allerede til påske.
- Å velge norske blomster til påske, er et viktig bidrag til å sikre arbeidsplasser og omsetning både blant de som produserer norske blomster og prydplanter, og de som selger dem. Dessuten lyser jo norske blomster opp i en usikker tid. Min oppfordring til forbrukerne er: Spør etter norske blomster, spør etter norske planter og sjekk ut noen av de mange nettleveringsløsningene som finnes. Norske tulipaner står høyt på min ønskeliste til påske, sier statsråd Bollestad.
Hun markerte at det nå åpnes for å merke blomster med Nyt Norge på sin lokale blomsterbutikk i Oslo.
- Dette er første gang Nyt Norge kan brukes på andre produkter enn mat og drikke. Og jeg er imponert over hvor raskt bransjen har snudd seg rundt og klart å levere, sier Nina Sundqvist, administrened direktør i Matmerk. - Kravene til merking er omtrent de samme, veksttid i Norge, pakket i Norge og fra produsenter som kan dokumentere at de følger strenge norske regler. For oss er det alltid viktig at verdiskapingen ligger igjen i Norge, og det er ikke minst viktig i en næring i sterk konkurranse med import. Velger du Nyt Norge, så bidrar du til arbeidsplasser over hele Norge, avslutter Sundqvist.
- Jeg tør påstå at norske gartnere produserer noen av verdens fineste og mest bærekraftige blomster og planter. Når det nå blir lettere for forbruker å velge norsk, ved å se etter Nyt Norge-merket, forventer vi positive ringvirkninger for hele norsk gartnernæring. Nyt Norge-merket er et kvalitetsstempel og dette fortjener forbrukerne å vite om, sier Katrine Røed Meberg, generalsekretær i Norsk Gartnerforbund.
Pilotprosjektet kommer i gang etter initiativ fra Norsk Gartnerforbund og Matmerk. Målet er å øke salget av norske blomster og prydplanter gjennom å gjøre det enklere for forbrukerne å finne norske produkter i butikken.Piloten går gjennom to år (2020 og 2021), og det vil underveis måles om kundene har lagt merke til og har preferanse for planter med Nyt Norge-merket. Flere blomster og planteskolevarer vil merkes med Nyt Norge gjennom året.
Nøkkelord
Kontakter
Katrine Røed Meberg,
Generalsekretær Norsk Gartnerforbund
Telefonnummer: 936 52 513
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@matmerk.noBilder



Lenker
Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Geir-Rune Larsen vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris 202517.12.2025 12:39:53 CET | Pressemelding
Avdelingsleder ved Strinda videregående skole i Trondheim, Geir‑Rune Larsen, vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris for sitt enestående arbeid innen rekruttering til restaurant- og matfag. Landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen delte ut prisen på Nasjonalbilioteket i Oslo.
Lokalmat i kraftig vekst: Ny rekord med 13,55 milliarder kroner3.12.2025 12:16:30 CET | Pressemelding
Lokalmat og -drikke setter nye rekorder i 2025. Omsetningen øker til 13,55 milliarder kroner, opp 1,26 milliarder fra året før - altså totalt opp med 10,25 %! Det viser ferske tall fra Stiftelsen Norsk Mat.
Disse fem kan vinne Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris20.10.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Årets finalister har alle gjort en ekstraordinær innsats for å løfte restaurant- og matfag i Norge. Fra lærebøker og lærlingearbeid til rekrutteringsprosjekter har disse kandidatene med faglig stolthet inspirert unge til å søke seg til faget. Nå kan du være med og avgjøre hvem som fortjener prisen!
Ekte håndverk gir Spesialitet til Grilstad og TIND19.9.2025 14:19:38 CEST | Pressemelding
På åpningsdagen av Matstreif på Youngstorget i Oslo fikk Grilstad og TIND tildelt det offisielle kvalitetsmerket Spesialitet for sitt produkt vellagret Coppaskinke.
Det regnet Spesialitet over Juviksild på Bergen matfestival7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
- Bak Juviksild står en familiebedrift med tre generasjoners erfaring og lidenskap for sild, sa landbruks- og matminster Nils Kristen Sandtrøen da han delte ut Spesialitet i regnet under Bergen matfestival.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
