VisitDenmark Norge

Enkelt å ta grønne valg som turist i Danmark

Del

VisitDenmark deltar i "Sustainable Travel: Where Next?". En helt ny dokumentarserie laget av Sustainable Travel International. Serien fremhever hvordan den globale reise- og reiselivssektoren tar grep for å beskytte planeten vår og dens dyrebare destinasjoner. I en av seksjonene viser VisitDenmark frem sitt bærekraftsarbeid som et slikt eksempel. Dokumentarserien har premiere 27. september, dagen FN har etablert som verdens turismedag. I serien kan du se den viktige rollen turisme spiller for bærekraftig utvikling.

Tur på stranden i Hvide Sande, foto: Mikkel Heriba

Dokumentarserien "Sustainable Travel: Where Next?" tar seerne med på en annerledes reise og utforsker bærekraftsinitiativer som endrer turismen rundt om i verden. Serien er en samling av 16 korte dokumentarfilmer, som hver fremhever et turistmål eller en organisasjon. Serien inneholder oppløftende historier om bevaring, fornyelse, inkludering, myndiggjøring og motstandskraft. De siste årene har bevisstheten om virkningene av turisme nådd et rekordhøyt nivå, og reisende har blitt mer bevisste på byrden som den tradisjonelle modellen for turisme legger på sensitive steder og overbesøkte lokalsamfunn.

I episoden av dokumentarserien om Danmark vises det hvor enkelt det er å ta grønne valg innen mat, reise, opplevelser og overnatting når man er turist i landet. Sykling er et av de åpenbare grønne valgene du kan ta som turist i Danmark. Et annet grønt valg er Greenkayak, hvor du låner en kajakk gratis. Greenkayaks motkrav er at du plukker søppel fra vannet og deler historien din på sosiale medier. Hvis du liker å nyte en by fra vannet, er GoBoats leiebåter et annet grønt valg du kan ta.

I Danmark er du aldri langt fra kysten. Uansett hvor du er i landet er det ikke mer enn 52 km til kysten. Det er mange strender og langs landets 7000 km lange kystlinje kan du nyte endeløse promenader. Hvis du vil, kan du også hjelpe den frivillige organisasjonen OMHU: med å plukke opp plast som er skylt i land på strendene. Plast som deretter resirkuleres. Å spise lokalt dyrket mat har blitt en trend og nesten en selvfølge i Danmark. Et godt eksempel på dette er Østergro tak-dyrking i København, hvor et 600 kvadratmeter stort takareal er forvandlet til en grønn oase. Der dyrkes grønnsaker, krydder og blomster økologisk av frivillige som bor i nærheten. I forbindelse med dette har takrestauranten Gro Spiseri dukket opp.

De bærekraftige levemåtene som Danmark viser i dokumentarserien er bare noen av de mange små og store underverk du kan oppleve i Danmark.

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.Gleden ved å ta grønne valg i Danmark

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om VisitDenmark Norge

VisitDenmark Norge
VisitDenmark Norge
Tollbugata 8
0158 Oslo

https://www.visitdenmark.no

Følg pressemeldinger fra VisitDenmark Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra VisitDenmark Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra VisitDenmark Norge

Djurs Sommerland åpner temaland for alle dinosaurfans27.4.2022 13:29:42 CEST | Pressemelding

Nordens største sommerland åpner 30. april med spennende nyheter for både små og store dinosaurfans. Djurs Sommerland åpner portene til et nytt, stort temaland – Dinosaurland. Her venter 25 fascinerende, naturtro dinosaurer, en enorm spesialdesignet dinosaurlekeplass, en ny familie berg-og-dal-bane og en jeepsafari i dinosaurenes reservat – og sist, men ikke minst, et gjensyn med ikoniske King Kong.

Hvor modig er du? Nå åpner endelig Danmarks ubetinget største berg-og-dal-bane i Fårup Sommerland8.4.2022 11:48:08 CEST | Pressemelding

Nå kan alle med trang til et adrenalinrush endelig få prøve Danmarks største berg-og-dal-bane. Når Fårup Sommerland åpner for sesongen lørdag 9. april kl. 10.15, vil de klippe snoren for årets største nyhet, Fønix. Berg-og-dal-banen er 40 meter høy og 905 meter lang, har en toppfart på 95 kilometer i timen og er parkens største fornøyelsesinvestering noensinne

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom