Computas

Engasjement i debatt om etikk og kunstig intelligens under Arendalsuka

Del

Det var høyt engasjement i debatten om det etiske perspektivet i bruk av kunstig intelligens. Debatten ble arrangert av IKT-Norge og Computas under Arendalsuka torsdag. I tillegg til Stortingsrepresentanter fra Høyre og Arbeiderpartiet, deltok UDI-direktør Frode Forfang. IT-bransjen var representert med teknologidirektør i Microsoft Norge, Shahzad Rana, og fagdirektør i Computas, Morten Forfang.

Det var spesielt de to politiske deltakerne Torill Eidsheim (H), leder for Stortingets Teknogruppe og Torstein Tvedt Solberg (A), Stortingsrepresentant og leder for Arbeiderpartiets Teknologiutvalg som skapte temperatur i starten av debatten.

Tvedt Solberg mente at regjeringen manglet ambisjoner i sitt arbeid med strategien for kunstig intelligens. Eidsheim på sin side påpekte at dette må være et kontinuerlig arbeid.
-Dette er ikke et arbeid man setter punktum etter, understreket hun.

Direktør i UDI, Frode Forfang, deltok også i debatten. Han etterspurte rammer fra politikerne og spesielt bedre muligheter for informasjonsutveksling mellom etater. Computas fagdirektør, Morten Forfang, støttet dette.

-Det er vanskelig å ligge foran med lovgivning når utviklingen går så fort. Men vi trenger tydeligere rammer for å forhindre de cowboy-tilstandene vi av og til ser nå, der leverandører kommer med sine løsninger med kunstig intelligens uten å ha en etisk tilnærming, sa han.

Debattdeltakerne virket samstemt i at de etiske perspektivene er et felles ansvar mellom politikere, de som bestiller løsningene og de som utvikler dem. Teknologidirektør i Microsoft, Shahzad Rana, var tydelig på at etikk også må være en del av programmeringsutdannelsen.

Debatten ble ledet av nyhetsanker på TV2 Nyhetskanalen, Elin Ludvigsen.

MER INFORMASJON HER: https://arendalsuka.no/event/user-view/11550

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Computas

Computas
Computas
Akersgata 35
0158 Oslo

21 99 33 20https://www.computas.com

Computas er en norsk leverandør av IT-løsninger og rådgivningstjenester innen teknologisk innovasjon. Selskapet leverer verdiskapende og samfunnsnyttige løsninger til både offentlig og privat sektor, og har særlig spisskompetanse innenfor offentlig forvaltning, justis, tilsyn, helse, logistikk, olje og gass. Computas jobber med alt fra apper som redder liv og prisvinnende saksbehandlingsløsninger, til dataanalyse, kunstig intelligens og omfattende, skybaserte innovasjonsprosjekter. Selskapet er Google Cloud Premier Partner med Europas største Google Cloud-sertifiserte miljø, Atlassian Gold Partner og Microsoft Gold Partner.

Følg saker fra Computas

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Computas på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Computas

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom