SAFE

Endringer i styret i SAFE i Equinor avdeling sokkel

Del
SAFE i Equinor avdeling sokkel gjennomførte årsmøtet i Bergen 15. – 16. mars 2023. Dette var siste årsmøte som klubbleder for Terje Enes, som om noen måneder trer over i pensjonistenes rekker. Terje Enes setter store spor etter seg i organisasjonen. Porfirio Esquivel ble enstemmig valgt som ny klubbleder med akklamasjon, han overtar klubbledervervet fra 1. mai 2023.
Terje Enes Foto: Rebecca Bjerga
Terje Enes Foto: Rebecca Bjerga
Klubbleder Terje Enes går av med pensjon om noen måneder, det ble markert på årsmøtet, og med mange flotte takketaler under festmiddagen. Porfirio Esquivel ble enstemmig valgt som den nye klubblederen og Anette Paula Nygård som ny nestleder. Årets tillitsvlagt ble Morten Olsen. 
Eksterne gjester fra bedriften debatterte om oljeprisen, sett opp mot verdensbildet og forventningene for Norges største operatør på sokkelen. Energiomstillingen går tregere på grunn av krigen i Ukraina, men for å nå målet om en temperaturøkning ikke høyere enn 1,5 grader celsius, trenger vi å redusere forbruket av fossil energi med 25 prosent innen 2050. En revolusjon i omstillingen på verdensbasis må til, Norge er på den rette veien og er verdensledende i det grønne skiftet.
Kjetil Hove, konserndirektør utforskning og produksjon Norge (UPN) roser klubben og medlemmene med en fantastisk innsats fra hele organisasjonen til å øke verdiskapningen når Europa sto i energikrise på grunn av krigen.

– Vi blir sett som en pålitelig energieksportør til Europa, vi skal klare å levere på en langsiktig basis for selskapet. Vi har fantastisk posisjon på norsk sokkel med en imponerende portefølje, dette sikrer inntektene til Equinor i lang tid. Vi skal produsere sikkert, med høy verdi og med lavest mulig utslipp, sier han.

Hove presenterte hvordan selskapet jobber aktivt med å transformere norsk sokkel for å kunne levere bærekraftig verdi i flere tiår, altså fra en olje og gass provins til en bred energi provins. Men hva må skje for å kunne nå netto null målet med høy produksjon i 2050? 

– Konsolidering, energieffektivisering og elektrifisering med mål om å redusere Co2 utslipp med 6,5 tonn innen 2030, sier han. 

Valgresultatet og resoluajonene vedatt på årsmøtet finner du på vår hjemmeside her. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Terje Enes Foto: Rebecca Bjerga
Terje Enes Foto: Rebecca Bjerga
Last ned bilde

Lenker

Om SAFE

SAFE er et fagforbund for ansatte i energisektoren, til lands som til havs. Navnet er en forkortelse for Sammenslutningen av Fagorganiserte i Energisektoren, SAFE for enkelthets skyld.

Følg pressemeldinger fra SAFE

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra SAFE på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SAFE

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom