Nærings- og fiskeridepartementet

Endelig makrellregulering for 2022

Del

Etter gjentatte forhandlingsrunder uten enighet blant kyststatene valgte Nærings- og fiskeridepartementet å øke den nasjonale makrellkvoten for 2022. Etter ulike bytter og avsetninger blir den disponible kvoten i 2022 på 281 171 tonn.

Statssekretær Kristina Hansen.
Statssekretær Kristina Hansen.

- Situasjonen med en egen nasjonal kvotefastsettelse er den samme for 2021, og næringen taklet det på utmerket vis. I år har vi imidlertid valgt å dele ut all kvoten med en gang. Vi baserer våre andelskrav på vitenskapelige sonetilhørighetsanalyser, og det er viktig å allerede nå fastsette reguleringen slik at næringen tidlig kan planlegge fisket, sier statssekretær Kristina Hansen.

Den forhøyede kvoten fordeles i henhold til de etablerte kvotefordelingsnøklene, og restkvoter fordeles til de respektive fartøygrupper. I lukket kystgruppe økes overreguleringen fra 90 prosent til 120 prosent.

- Den nye ordningen med kvotesamarbeid for kystgruppen på makrell vil antagelig få liten betydning for kvoteutnyttelsen for de minste fartøyene, så overreguleringen økes for å bidra til at alle grupper får tatt opp sine kvoter, sier Hansen.

Kontakter

Bilder

Statssekretær Kristina Hansen.
Statssekretær Kristina Hansen.
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom