XPENG Norge

Endelig er XPENG P7 klar for Norge!

Del

Norske sjåfører blir de første i Europa som får muligheten til å kjøpe den helt nye XPENG P7. Norgesklare XPENG P7 er tuftet på teknologi og intelligens med lang rekkevidde, og de første bilene vil leveres i løpet av fjerde kvartal i år.

- Dette har vi gledet oss til lenge! Endelig er vi klare til å lansere XPENG P7 i Norge, som første land i Europa. XPENG P7 er en av verdens mest høyteknologiske biler og overgår det meste annet på markedet. Det flotte designet, den lange rekkevidden og den komfortable kjøreopplevelsen tror vi vil sørge for at dette blir en populær bil på det norske markedet, sier Espen Strømme, daglig leder i Zero Emission Mobility.

Zero Emission Mobility er den norske importøren som er ansvarlig for Xpeng i Norge. For mindre enn ett år siden ble den første Xpeng-modellen, Xpeng G3, lansert. Siden lanseringen av G3 har også antall henvendelser om P7 vært veldig høy fra interesserte kunder.

XPENG P7 er XPENGs flaggskipmodell og er klargjort for autonom kjøring. Totalt er bilen utstyrt med 31 sensorer, hvorav 14 kameraer, 12 ultrasoniske sensorer og 5 millimeter bølge-radarer, som oppdager og fanger omgivelsene på en ny måte. P7 er utstyrt med XPILOT 2.5, som er XPENGs egen førerassistent og omtalt som en av verdens mest avanserte. I likhet med G3, drives teknologien i P7 av XPENGs eget operativsystem Xmart OS. Operativsystemet sikrer at bilen oppdaterer seg selv med nettbaserte oppdateringer (OTA) gjennom hele bilens levetid. XPENG P7 er en bil som kontinuerlig vil oppgraderes og bli enda smartere og mer selvkjørende i takt med at infrastruktur, lovverk og programvare utvikles.

- Vi har jobbet lenge med fabrikken for å velge de riktige modellene og spesifikasjonene tilpasset norske forhold. Med XPENG P7 får vi en større bredde i modellutvalget, og kan tilby kundene våre en romslig, sportslig og særdeles komfortabel bil. Det norske markedet driver elbilutviklingen globlalt, og har det vært viktig for oss å lytte til kundene våre. Vi har derfor gått grundig til verks for å bruke erfaringer og tilbakemeldinger for å bli klare til lansering i Norge, sier Strømme.

Norgeslanseringen av XPENG P7 markerer også en milepæl for XPENGs internasjonale satsing. Norge er første land utenfor Kina hvor XPENGs biler er tilgjengelige. I løpet av året vil selskapet etablere seg i flere land i Europa.

- Med lanseringen av XPENG P7 i Norge er vår europeiske lansering virkelig i gang. Etterspørsel har vært stor både i Norge og i resten av Europa, og vi er godt rigget til å møte etterspørselen etter våre banebrytende biler, sier He Xiaopeng, grunnlegger og styreleder i XPENG Motors.

Priser og endelige tekniske spesifikasjoner blir tilgjengelig snart, men det er allerede klart at de første kundene vil få bilene i løpet av 2021.

Kontakter

Bilder

Om XPENG Norge

XPENG NorgeXPENG Motors er en av Kinas ledende selskaper innen smarte elektriske biler. Selskapet designer, utvikler, produserer og selger smarte elbiler som er sømløst integrert med ny teknologi som AI og avanserte førerassistenter. XPENG har satset på en egen utviklingsavdeling og intelligent produksjon for å gi sine kunder en bedre mobilitetsopplevelse. I dag jobber ca. 60 % av de over 10.000 ansatte med utvikling og intelligente løsninger. Ledende eksperter fra internett-, bil- og teknologibransjen har gått sammen i ledelsen, med et åpent tankesett og en langsiktig sektorovergripende visjon. XPENG skal skape smarte elektriske biler bygd på teknologi og data, og forme fremtidens mobilitetsopplevelse. XPENG er tilstede med egen organisasjon i Norge og har lansert elbilene G3 og P7. Norge er det første markedet i Europa hvor XPENG har etablert seg.

Følg pressemeldinger fra XPENG Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra XPENG Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra XPENG Norge

Xpeng forsterker Norgessatsingen ytterligere20.9.2021 15:27:48 CEST | Pressemelding

Siden oppstarten i Norge har det skjedd mye rundt selskapet XPENG. Modellen G3 er allerede å se på norske veier, og i sommer åpnet forhåndsbestillingen av flaggskipmodellen XPENG P7. I tillegg er nye forhandler- og serviceavtaler med det nyopprettede selskapet XBI Norge på plass. I løpet av sommeren har det kommet flere norske ansatte, og flere er ventet i løpet av høsten. Nyansatte Elvis Cheng har tatt på seg rollen som daglig leder i den norske XPENG-organisasjonen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom