Volkswagen

Enda mer grønn strøm i Volkswagens fabrikker

Del

Volkswagen er på god vei mot å nå målet om CO2-nøytralitet i 2050. For 2020 har merket satt seg nye ambisiøse mål: Andel av fornybar energi i de eksterne strømforsyningene til fabrikkene skal økes betydelig, og kraftstasjonen i Wolfsburg bygges om til naturgass.

Volkswagen-fabrikken i Emden.
Volkswagen-fabrikken i Emden.
  • Volkswagen øker tilførselen av fornybar elektrisitet til sine fabrikker
  • Fabrikker med egen energiforsyning bygges om til naturgass

– Vi vil øke andelen av grønn energi i tilførselen til våre fabrikker betydelig i år, fra 70 til 90%, sier Andreas Tostmann, styremedlem med ansvar for produksjon og logistikk hos Volkswagen. I tillegg vil Volkswagen konsekvent benytte naturgass i egne energiforsyninger. Kraftverket i Wolfsburg bygges for eksempel om fra kull til gass.

Allerede i dag er strømtilførselen til Volkswagens 16 fabrikker over hele verden* basert på 70% fornybar energi. Selskapet har nå besluttet at denne andelen skal økes til 90% i løpet av 2020.

De første delene til et nytt, høyeffektivt varmekraftverk i Wolfsburg ble levert i forrige uke. Dermed er ombyggingen av energiforsyningen til Volkswagens hovedproduksjon i gang, og innen 2022 vil overgangen til naturgassdrift være fullført.

CO2-utslippene knyttet til elektrisitet og oppvarming ved fabrikken i Wolfsburg reduseres dermed med 60%, eller rundt 1,5 millioner tonn per år. Det tilsvarer utslippet fra ca. 870 000 privatbiler.

Med kraftverket i Wolfsburg yter Volkswagen også et langsiktig bidrag til nett- og energisystemstabiliteten i Tyskland.

* Kina er ikke inkludert

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Volkswagen-fabrikken i Emden.
Volkswagen-fabrikken i Emden.
Last ned bilde

Lenker

Om Volkswagen

Volkswagen
Volkswagen
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.volkswagen.no

Volkswagen er Norges mest kjøpte bilmerke, og det for tiende året på rad i 2019. Volkswagen har modeller for enhver smak, og ligger helt i tet når det gjelder teknologi, sikkerhet og miljø. Volkswagen er ledende på ladbare biler i Norge med sine elbiler og ladbare hybrider. Globalt skal Volkswagen bli verdensledende innen elektrisk mobilitet, med en produksjon på en million elbiler fra 2025.

Besøk oss gjerne på:

https://www.volkswagen.no/no.html

https://moller.no/no/nyhetsrom

https://www.volkswagen-newsroom.com/en

https://www.volkswagenag.com/

Følg saker fra Volkswagen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Volkswagen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Volkswagen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom