Den Norske Opera & Ballett

En splitter ny Barberen i Sevilla – rett hjem i stua!

Del

Siden Operaen ikke kan ha forestillinger for publikum i salen, blir premieren på Barberen i Sevilla vist digitalt og gratis på operaen.no. Lørdag 12. desember kl.19.00 kan Rossinis klassiker oppleves i helt ny drakt, i regi av Jetske Mijnssen.

Foto: Erik Berg
Foto: Erik Berg

− Dette er første gang Nasjonaloperaen har en premiere på en helt ny forestilling som bare skjer digitalt! Barberen i Sevilla er en av verdens aller mest populære operaer og nå byr vi på den i en helt ny versjon, med lekker scenografi, morsomme situasjoner og helt fantastiske sangere. Operaglade nordmenn – og de som bare er nysgjerrige på opera – har mye å glede seg til, sier operasjef Randi Stene.

Den unge grev Almaviva er forelska i Rosina, som bor hos doktor Bartolo. Han vil gjerne gifte seg med henne, men det har også Bartolo selv planer om. Den smarte luringen Figaro prøver å hjelpe det unge paret, noe som fører til bestikkelser, bedrag og komiske forviklinger. Karakterene har alle noe ubehagelig ved seg, som viser menneskenes egoisme, begjær og grådighet. I denne nye produksjonen av Barberen i Sevilla vil regissør Jetske Mijnssen ta historien på alvor, og vise hvordan komedien alltid ligger nær tragedien.

Gioacchino Rossini var enormt produktiv og etterlot seg hele 39 operaer da han døde i 1868. Likevel er det særlig én tittel som har gitt ham plassen blant de virkelig store operakomponistene – Barberen i Sevilla. Den havnet på sjetteplass i lista over verdens mest spilte operaer i 2019, og er et eksempel på bel canto-stilen, der sangere imponerer med halsbrekkende arier.

Rollen som Rosina synges av Angela Brower, mens Hubert Zapiór er Figaro. Jack Swanson er Grev Almaviva, David Stout er Dr. Bartolo, og Clive Bayley er Don Basilio. Magnus Ingemund Kjelstad gjør rollen som Fiorello, mens Renate Ekerhovd er Berta. De gjør Rossinis sprudlende og rike partitur levende sammen med Operakoret og Operaorkestret. Den musikalske ledelsen er ved Tobias Ringborg.

Barberen i Sevilla blir liggende på operaen.no frem til 31. desember.

Kontakter

For intervjuer og mer informasjon, vennligst kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver, Camilla Yndestad
E-post: cy@operaen.no
Tlf: 95751006

Bilder

Foto: Erik Berg
Foto: Erik Berg
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom