Story House Egmont

En mester i tegneseriefaget hyller Tex Willer

Del

I et nytt Tex Willer-album er det en legende i tegneserie-verden som gjør sin versjon av den populære tegneseriefiguren: Nemlig italienske Paolo Serpieri.

Paolo Serpiere tegner dette spesial-heftet av Tex Willer.
Paolo Serpiere tegner dette spesial-heftet av Tex Willer.

Paolo Serpieri (født 1944) er en av de store italienske tegneseriekunstnerne, aller best kjent for sin erotiske sci-fi-serie Druuna, som har solgt mer enn en million eksemplarer på 12 språk. Men han har også bidratt til tegneserieverket «Bibelen fortalt i bilder», som ble kjøpt av tusenvis av hjem i Norge på 80-tallet. Nå gjør han sin helt egen versjon av Tex Willer i albumet «Tex: helten og legenden». 

Legenden vinner
Om albumet står det: Helt alene på prærien må en mann kjempe mot de rasende comanchene til Black Moon. Mannen er Nattens Ørn … «Hvis legenden møter virkeligheten i Det ville vesten, er det legenden som vinner.» Det berømte sitatet til filmskaperen John Ford er som et mantra for den store tegneseriemesteren Serpieri når han gir oss sin versjon av legenden om den udødelige Tex Willer.

 Serpieris stil er svært realistisk og gjenkjennelig, og han har vunnet flere priser for sine illustrasjoner. Han har alltid vært en western-fan, og har tidligere blant annet skapt serien L'Histoire du Far-West (Historien om ville vesten).

Når han nå har tegnet Tex Willer, er det et møte mellom to italienske ikoner – den største helten og den fabelaktige tegneseriekunstneren!

Tex Willer er populært i Norge
I 2021 kommer det ut hele 40 utgivelser av Tex Willer. For selv om bladet feirer 50 år i år, så er dette fortsatt en utrolig poulær tittel med dedikerte og trofaste fans. Til sammen trykkes det over 220 000 Tex Willer- blader og bøker i året her til lands. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Paolo Serpiere tegner dette spesial-heftet av Tex Willer.
Paolo Serpiere tegner dette spesial-heftet av Tex Willer.
Last ned bilde

Om Story House Egmont

Story House Egmont
Story House Egmont
Nydalsveien 12
0441 Oslo

+47 22 77 20 00http://www.egmont.no

Story House Egmont er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Story House er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Vårt motte We bring stories to life har sterke publisistiske verdier. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra Story House Egmont

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Story House Egmont på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Story House Egmont

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom