Olav Thon Eiendomsselskap

En god avslutning på 2017 for Olav Thon Eiendomsselskap

Del

Olav Thon Eiendomsselskap hadde en god avslutning på 2017 og oppnådde et resultat før skatter på 868 millioner kroner i 4. kvartal.

Olav Thon Eiendomsselskap oppnådde et resultat før skatter på 868 millioner kroner i 4. kvartal.
Olav Thon Eiendomsselskap oppnådde et resultat før skatter på 868 millioner kroner i 4. kvartal.

Resultatet før skatter for hele 2017 ble 4,2 milliarder kroner.

– Den gode resultatutviklingen i Olav Thon Eiendomsselskap fortsatte også i 4. kvartal, og 2017 ble et godt år for selskapet. Vi har hatt et overskudd på 4,2 milliarder før skatter, hvorav nesten 2,4 milliarder skyldes økte markedsverdier på eiendomsporteføljen vår og på renteavtalene våre. Selv uten disse store verdiøkningene økte selskapets resultat til ca. 1,8 milliarder kroner, en resultatvekst på hele 19 % fra 2016, sier konserndirektør for finans, Arne B. Sperre.

7 av Norges 8 største kjøpesentre
Olav Thon Eiendomsselskap har i dag 98 kjøpesentre i eie og forvaltning. Markedsposisjonen i det norske kjøpesentermarkedet er solid. I porteføljen inngår blant annet Norges største kjøpesenter, Sandvika Storsenter i Bærum, og totalt 7 av landets 8 største kjøpesentre. Omsetningsveksten fra i fjor vurderes til ca. 2 % på sammenlignbart areal, i overkant av den generelle prisstigningen.

Som en konsekvens av økt konkurranse fra netthandel, er det igangsatt prosjekter for å tilpasse konsernets kjøpesentre til digitaliseringen av varehandelen, og i tillegg videreutvikles tjenestetilbudet på sentrene.

Investeringer og eiendomsprosjekter
Samlede investeringer i 2017 ble 1,8 milliarder kroner, en nedgang fra 4,2 milliarder kroner året før. Det er flere større eiendomsprosjekter under oppføring, men i motsetning til 2016 ble det ikke foretatt noen større eiendomskjøp.

– Flere av våre største kjøpesentre er under utvidelse, og allerede i 2018 vil både Lagunen Storsenter i Bergen, Amfi Moa i Ålesund, Oasen Storsenter i Haugesund og Amfi Steinkjer utvides med betydelig areal. Sentrene vil etter utvidelse få et større utvalg av tjenester, og flere av sentrene vil få et kinotilbud. Første del av byutviklingsprosjektet Vitaminveien 11 ved siden av Storo Storsenter i Oslo vil også ferdigstilles i 2018, sier Sperre.

Fremtidsutsikter
– Vi er godt fornøyd med resultatene i 2017, og utviklingen i norsk økonomi er positiv. Rentene vil holde seg lave, og markedene for næringseiendom vurderes som stabile. Alt i alt skulle forholdene ligge godt til rette for at konsernet skal kunne presentere solide resultater også i tiden fremover, sier Arne B. Sperre.

Les rapporten for 4. kvartal her

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Olav Thon Eiendomsselskap oppnådde et resultat før skatter på 868 millioner kroner i 4. kvartal.
Olav Thon Eiendomsselskap oppnådde et resultat før skatter på 868 millioner kroner i 4. kvartal.
Last ned bilde

Om Olav Thon Eiendomsselskap

Olav Thon Eiendomsselskap
Stenersgata 2A
0184 Oslo

23 08 00 00http://www.olt.no

Olav Thon Eiendomsselskap ASA ble etablert i 1982, og selskapets aksjer ble notert på Oslo Børs i 1983.

Siden starten har selskapet vokst betydelig, og årlig leieinntektsnivå for selskapets eiendommer har økt fra opprinnelig 27 millioner kroner til 3.215 millioner kroner ved inngangen til 2020. Selskapets børsverdi har i samme periode økt fra 200 millioner kroner til 17,9 milliarder kroner.

Følg pressemeldinger fra Olav Thon Eiendomsselskap

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Olav Thon Eiendomsselskap på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Olav Thon Eiendomsselskap

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom